• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] BOXER-czujnik w kolektorze dolotowym.

• Autor wątku Autor wątku Mlody189
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mlody189

Guest
Witam i prosze o pomoc dzis rano chcialem pojechac na zakupy a moja alfa nie chciała odpalic. Po pewnej chwili zapalila ale nie moga wejsc na obroty strzelala. Zmienilem swiece i dalej to samo. Mam pytanie do czego służy czujnik ktory jest w kolektorze dolotowym jest umieszczony juz za przepustnica wkrecany pionowo patrzac z gory. Gdy go odlacze samochod gaśnie.

Jeśli chodzi o strzelanie, skoro wymieniłeś świece może wskazywać na przytkany katalizator. Może któryś z kolegów zasugeruje coś jeszcze. Jeśli chodzi o czujnik o który pytasz moim skromnym zdaniem będzie to przepływomierz, lub czujnik temperatury, ale chyba raczej to pierwsze choć mogę się mylić ;//

hmmm cięzko określić w 145 niema pzepływki to moze być czujnik temperatury zasysanego powietza, a jeśli nie to potencjometr pzepustnicy.Jak dokładnie wygląda ten czujnik??jest wkręcany czy w takiej czarnej obudowie??

Wydaje mi się, że Koledze chodzi o czujnik zaznaczony na zdjeciu :|

Hm... mój boxerek też czasami strzela ,mam go od tygodnia,więc dopiero zaczynam zabawe , jednak pierwsze co to musze wymienić kable, co później - zobaczymy.... Jakie są jeszcze powody strzelania? Zaznaczam ,ze mocno nie strzela...

Pozdr. Tiga

Witam przepraszam z esie nie odzywalem ale wyjechalem na swieta. Juz wiem jaki to czujnik. Dokladnie ten co na zdjeciu. U mnie ten czujnik nie dziala. Alfunia stoi u mechanika i ma byc po swietach gotowa. Mam pytanie za co ten czujnik odpowiada bo z elektryki samochodowej to troszke lalik jestem. Dziekuje za pomoc

Amortyzatory
Powrót