• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] Alfa 146 ti.

• Autor wątku Autor wątku Lesio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W końcu to TI! Więc swoisty rarytas. Patrząc jednak na zdjęcia wydaje się jakby była malowana. Tylne prawe drzwi znacznie różnią się od tylnego prawego błotnika kolorem...
Pozdrawiam.
- Rafał

Dziwi mnie też fakt braku spryskiwaczy reflektorów które w tej wersji były wyposażeniem seryjnym, może rzeczywiscie Alfa jest po przejściach :?

Kiedy pojawiła sie na Allegro po raz pierwszy, byłem bliski wybrania się na wycieczkę w celu pooglądania tego egzemplarza. Potem dokładnie przyjrzałem się fotkom i zauważyłem, że są na bank wymienione drzwi (to akurat nie problem, bo u mnie też były zmieniane ze względu na uszkodzenia), ale bardziej zaniepokoiło mnie wnętrze... czyli wystrzelone poduchy i jakiś dziwny kształt deski w okolicach poduchy :?
Poza tym sprzedający nie zaznaczył opcji "bezwypadkowy", więc dzwon (a właściwie jego ślady) jest oczywisty. Dobra opcja, to ewentualne kupno na części, czyli wydech, zdrowe blachy, fele, elementy wnętrza etc.

P.S. Z tym zatartym wałem też niezły pasztet :roll: myślę, że sprzedający przy pierwszym podejściu już wiedział, że sprzedaje padlinę i kwestia awarii motoru, to była tylko kwestia czasu :evil:

Mam 146 Ti i również nie posiadam spryskiwaczy reflektorów. W niektórych krajach były takie wersje wyposażenia. Nie mam też klimy co zazwyczaj było standadem...

Jak chcesz kupic porządną alfę 146 ti to kupuj ode mnie. Znasz trochę ten samochód... Co do ceny się dogadamy

Komentarz dodany przez: robak#21: 2008-06-11, 01:01
Proszę nie pisać posta pod swoim postem dostępna jest opcja edytuj

Dymo napisał:
Mam 146 Ti i również nie posiadam spryskiwaczy reflektorów. W niektórych krajach były takie wersje wyposażenia. Nie mam też klimy co zazwyczaj było standadem...

Ale ty masz z pierwszej serii, a ta jest z ostatniej.

ale zainteresowany kupnem? oczywiście głowicę zrobię... :twisted:

Już jedną 146 mam, jak będę zmieniał Alfę to już jestem zdecydowany na GT :mrgreen:

Skoro sie tak typ z nią wozi to musi być jakis duży babol.

Jestem na biezaco z naprawami zatartych dolow silnika. ;)

Wiec cenowo nie jest tak zle.
Wymieniamy panewki, prostujemy wal ... jesli sie da jesli nie to wał trzeba kupic nowy, do tego szlif walu, komplet nowych panewek, jak juz mamy dol rozebrany to wymieniamy takze i pierscienie na tlokach .... przydalo by sie takze wymienic uszczelniacze zaworow, a jak juz zawory wyjete to mozna by je wyszlifowac i dotrzec na nowo by pracowaly lepiej. To z czesci mechanicznych ;)
Teraz jedziemy dalej wymiana rozrzadu ... to podstawa oczywiscie niby nowy ale czy pompa wody tez byla wymieniana ?, napinacze rozrzadu oraz rolki prowadzace, oczywiscie nowy olej, filtr oleju, filtr powietrza no i filtr kabinowy klimy, wyczyscimy takze przepustnice i krokowca bo po co pozniej znow sie bawic w rozbieranie... lecimy dalej: wszystkie uszczelniacze walkow glowicy, panewki na fazatorze tez by sie przydalo wymienic bo juz ammy glowice rozebrana, uszczelniacz walu glownego ...
A jak juz mamy zdjeta skrzynie biegow to mozan by wymienic tarcze sprzegla , docisk oraz lozysko oporowe ... plyn hamulcowy tez mozna wymienic to przeciez grosze kosztuje a zaloze sie ze nikt wczesniej nigdy tego nie wymienial.
I to by bylo na tyle, pominelem kilka(nascie) mniej potrzebnych czesci do wymiany ...
No i teraz ktos musi nam to jeszcze poskladac ....
Koszta takiego remontu od 3tys zl w gore.

Ja bym sie ostro zastanowil - sam ten blad popelnilem.

pozdrawiam

Jakby ta Alfa była pewna i uszkodzony byłby tylko silnik to była by naprawdę okazją.

Dokladnie ja niestety sie naciolem ... u mnie uszkodzenia silnika byly ogromne a uszkodzil sie niby tylko dół silnika. U kolegi uszkodzila sie panewka spadlo cisnienie oleju i zatarł sie i dół i głowica ... ;/ to jest dopiero porazka , tu moze byc to samo a to juz straszliwie powieksza koszty naprawy.

wyglada ze 140tys przebiegu ale siedzenie kierowcy ma boczek rozerwany ;)
Na prawym tylnym blotniku wgniota zaraz za drzwiami.
Nie ma zdjec silnika...
gosciu przejezdzal okolo 1400km na miesiac z tad ten wynik ;]
Ciekway jestem, bo moze to tanie dobre autko.

ja bym wziął tylko felgi :) Bo taką sama mam i jakos z częściami nie mam problemu :)) na zdjeciu jaksi dziwny ciemny tył ma

Amortyzatory
Powrót