D
DIABEŁ
Guest
witam muszę wymienić akumulator w/g katalogów potrzebny mi jest 45 Ah a mam teraz 65 Ah(ar 146 1.4 bx).czy też takie macie??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
iskiereczka napisał:witam muszę wymienić akumulator w/g katalogów potrzebny mi jest 45 Ah a mam teraz 65 Ah(ar 146 1.4 bx).czy też takie macie??
lesio146 napisał:teza iz"im wiekszy tym lepszy" nijak ma sie do rzeczywistosci.do benzyny 145/6 45..55 Ah z klima 60Ah.
jasne ze tak.instrukcja mowi bez klimy 45 do 50 Ah z klima 60AhKonrado napisał:lesio146 napisał:teza iz"im wiekszy tym lepszy" nijak ma sie do rzeczywistosci.do benzyny 145/6 45..55 Ah z klima 60Ah.
przeczytaj w instrukcji ile powinno byc Lesiu. Duzego aku mozesz nie dac rady naladowac to i bez sensu taki miec skoro bedzie ciagle niedoladowany jezdzil
Nic nie powinno się dziać.Może radio się odstroić.ipo zamontowaniu uaktywnić się alarm.thing napisał:witam,
podepne się pod temat.
Musze wyciągnąć aku i podpiąć pod prostownik. Mam teraz pytanie, czy jest jakaś procedura po ponownym włożeniu aku żeby nie było później jaj?
Tiga napisał:Misiąc temu kupiłem BOSCH 56Ah . I klimatyzacja działa jakby co... Przed wymianą był czterdziesci pare Ah i klima tez działała,więc wydaje mi sie troche bzdurne co podaje instrukcja. Oczywiście nie ma się co dziwić włoskim inzynierom,bo podają wartości optymane dla 145/6 jednak z doswiadczenia wiem,ze bez obaw mozna kupić aku o mniejszej pojemnosci.
Pozdrawiam Tiga
thing napisał:witam,
podepne się pod temat.
Musze wyciągnąć aku i podpiąć pod prostownik. Mam teraz pytanie, czy jest jakaś procedura po ponownym włożeniu aku żeby nie było później jaj?
puotek napisał:thing napisał:witam,
podepne się pod temat.
Przy zdejmowaniu najpierw minus, potem plus. Przy zakładaniu odwrotnie... To chyba jedyna procedura jaką znam
currahee napisał:65Ah to już przesada do benzyny. Wystarczy 55Ah (ja taki mam). Jak szukałem akumulatora niedawno usłyszałem taką teorię, iż czasem mieć lepiej "mniejszy" aku, zwłaszcza w mieście (na krótkich odcinkach) gdyż "większy" nie zdąży się doładować. Tak czy inaczej 55Ah sprawdza się b.dobrze.
puotek napisał:Przy zdejmowaniu najpierw minus, potem plus.
stara.plesn napisał:Nic nie powinno się dziać.Może radio się odstroić.ipo zamontowaniu uaktywnić się alarm.
thing napisał:dzięki, nie mam alarmu, także będzie spokój