D
damian27
Guest
Witam proszę o pomoc w mojej alfie zaczely dziac sie dziwne rzeczy minowicie w silniku strasznie cos stuka cos w rodzaju klekotania gdy dodam gazu halas sie nasila. Bardzo prosze o rade i ile moze kosztowac naprawa?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Nie prawda można zjechać na maksa panewke a cisnienie oleju nie spadnielesio146 napisał:witam.jesli cisnienie oleju nie spadlo(nie pali sie na niskich obrotach kontrolka)to raczej nie panewka
75andrew155 napisał:lesio146 napisał/a:
witam.jesli cisnienie oleju nie spadlo(nie pali sie na niskich obrotach kontrolka)to raczej nie panewka
Nie prawda można zjechać na maksa panewke a cisnienie oleju nie spadnie
QBA napisał:lepiej szukać drugi silnik.
lesio146 napisał:hmm nie slyszalem jeszcze by panewke mozna jak to andrew napisal zjechac do zera a cisnienie oleju pozostalo w normie ale coz roznie to bywa
damian27 napisał:Dzieuję z góry za pomoc okazało się że usterką było: wałek rozrządu ssacy i jedna szklanka ale po wymianie nadal cos pukało po zdjęciu misy olejowej ;-/: obruciła się panewka a jak panewka to i o ile dobrze pamietam wal albo korbowod. Koszt jaki zarzyczyl sobie mechanik to 1500zl. Mam jeszcze jedno pytanko od czego cos takiego moglo się stac mechanik mowi ze zly olej podobno trzeba wlewac taki jak poleca ALFA ROMEO selenya czy jakos. To wszystko stalo sie po tym jak dalem sie przejechac koledze ;-/ czekam na odpowiedzi
Miał rację , lać dobry markowy olej i trzymać pod maksadamian27 napisał:Mam jeszcze jedno pytanko od czego cos takiego moglo się stac mechanik mowi ze zly olej podobno trzeba wlewac taki jak poleca ALFA ROMEO selenya czy jakos
Po wymianie panewek i szlifowaniu wału lać syntetyk Selenia 10W/40 czy jakiś inny?75andrew155 napisał:Miał rację , lać dobry markowy olej i trzymać pod maksadamian27 napisał:Mam jeszcze jedno pytanko od czego cos takiego moglo się stac mechanik mowi ze zly olej podobno trzeba wlewac taki jak poleca ALFA ROMEO selenya czy jakos