• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

146 1.6 TS Nie odpala

• Autor wątku Autor wątku luciano
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

luciano

Guest
Witam wszystkich, kolega mój ma od nie dawna ma 146 1.6 T.S z LPG. Po tygodniu użytkowania w piątek silnik nie chciał mu zapalić możliwie ze próbował odpalić go na gazie (LPG sekwencja). Dziś i wczoraj próbowaliśmy go zapalić prawidłowo czyli na benzynie na za pych opalił i zgasł potem przekręciliśmy rozrusznikiem i odpalał (ok 10 sek) potem zgasł. Podczas tych prób akumulator sie rozładował. Co może być?

Obstawiam świece... Okres mamy nieciekawy, mrozy, wilgoć, więc mogły już odmówić posłuszeństwa. Moja 33 kiedyś dokładnie o takie samej porze miała podobne objawy. Niby chciała zapalić, ale gasła. Wymiana świec bardzo pomogła.

Majkel napisał:
Obstawiam świece... Okres mamy nieciekawy, mrozy, wilgoć, więc mogły już odmówić posłuszeństwa. Moja 33 kiedyś dokładnie o takie samej porze miała podobne objawy. Niby chciała zapalić, ale gasła. Wymiana świec bardzo pomogła.

Oki dzięki ale świece były wymienione w tym roku. Możliwe ze są zalane? Moja wiedza na temat T.S jest mała i kombinacje z 33 nie zdały egzaminu. :(

popros kolege aby pojezdzil jeden dzien bez lpg i niech zobaczy jak pali .pasowalo by tez wlac jakiegos specyfiku do benzynki.

piotriix napisał:
popros kolege aby pojezdzil jeden dzien bez lpg i niech zobaczy jak pali .pasowalo by tez wlac jakiegos specyfiku do benzynki.

Tyko jak jak ona wogole nie chce gadać :( Teraz nawet silnika nie słychać? Rozrusznik pracuje ale dalej nic :(

mam nadzieje ze tym pchaniem paska nie uszkodziliscie?

piotriix napisał:
mam nadzieje ze tym pchaniem paska nie uszkodziliscie?

Raczej nie :) Dzięki za podpowiedzi jak sie wyjaśni to dam znać. Jutro sie zabieramy za szukanie przyczyny. W podziękowaniu przyjmij <piwo>

Amortyzatory
Powrót