• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] 146 1,4boxer nie pali

• Autor wątku Autor wątku zbyszko63
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zbyszko63

Guest
Moja jedyna po dwudniowym postoju na 20 stopniowym mrozie nie może odpalić,akumulator świeżo ładowany iskra jest nie widze paliwa na świecy.
Jak spawdzić działanie pompy ewentualnie czy gdzieś coś przymarzło?

Najprostszy sposób to sprawdzenie czy pompka dostaje prąd. Miernik w rękę, odpiąć pompkę i przekręcić kluczyk i sprawdzić :)

Wystarczy zdjąć tylną część kanapy (tą na której się siedzi).

Żadnej kanapy się nie zdejmuje, bo pompka jest w bagażniku (pompa paliwa znajduje się obok koła zapasowego, z prawej strony pod czarnym deklem). Po przekręceniu stacyjki powinieneś słyszeć jak pompka "cyka".

Dzisiaj malutka odpaliła bez problemów była odwilż i być może coś tam gdzieś popuściło.Wieczorem wlałem do baku denaturat.Dzięki za wsparcie.

a u mnie nic nie cyka a działa. Zamiast cykania, za kazdorazowym przekręceniem stacyjki, tuż przed odpaleniem, słysze terkotanie, jednostajne, ciche, trwa parę sekund, dwie, cztery, róznie. I tak jest zawsze. Coś się włącza, jakis przekaznik, nie wiem co. Ma ktoś coś tak:)?

a u mnie nic nie cyka a działa.

Kolego jak siedzisz w środku kabiny to jak masz słyszeć pompę paliwa skoro jest umiejscowiona na tyle samochodu? W każdym samochodzie słychać po przekręceniu stacyjki jak pompka pompuje paliwo (chyba, że w starszych samochodach na gaźnik, bo tam pompka nie jest elektryczna, tylko działała na zasadzie podciśnienia). Pozdrawiam.

Włącza się pompa na pewno :) po przekręceniu kluczyka pompa włącz się na ok 2-3 sekundy żeby zmierzyć czy działa i dostaje napięcie trzeba albo odpalić auto (wiadomo pompa działa i ma zasilanie bo odpalił samochód :) ) albo sprawdzać na kręceniu rozrusznikiem czy dochodzi zasilanie do pompy :)))

Amortyzatory
Powrót