146 1.4 T.S. ->2.0v6 TURBO ;]

gifwwl

Nowy
Auto
146 2.0 TB Junior była, teraz jedyne słuszne AR GT
Witam.
Jestem prawie szczesliwym posiadaczem alfiatka 146 1.4 junor sprawowalo sie niezle przez jakies pol roku (10tys) i nagle bec. ni z tad ni z owad wybiegl mi slup na droge 100metrow od domu, zagapilem sie moja wina. samochod od jakiegos polroku stoi i niestey nie jezdzi, ale powoli ja robie, jak skoncze tosie pochwale
tu pare zdjec.
wizyta w danii wtedy jeszcze cala:

tu dzien czy 2 przed slupem po zalozeniu gwintu ;]

tu niestety juz po slupie:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Trochę ją zmieniłeś.

no w tej chwili niewiele czesci zostalo z samochodu ktory kupilem, ale to ujawnie jak wyjedzie

gifwwl - to masz siostre blizniaczke mojej niuni ... kropka w kropke , tylko moja cała :P

mówią że baby jezdza gozej , żal belli oberwała :(

trzymam kciuki zebyś ja poskładał :)

ładna :) szybko ją składaj ;] dołączam się do pytania poprzednika :)

jak silnik cały to szybko naprawisz;)
Teraz tylko szybko doprowadzić ja do stanu z 1 foty:P Powodzonka

noniestety z tym szybko to nie powiem, juz dlugo stoi, ale caly czas cos przy niej dlubie.
Ta 164 to byla moja przez krotko, teraz odpoczywa biedaczka, ciezki miala zywot i ja jej pomoglem wykonujac eutanazie na jej zyczenie ;]

---------- Post dodany o godzinie 22:49 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:47 ----------

co do silnika to caly ale i tak wyladowal w 145 ktorej tez jestam wlasicielem i chetnie sprzedam ;]

---------- Post dodany o godzinie 23:32 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:49 ----------

oto kolejne foto jak byla jeszcze cala, w czasie czekania na prom

Na prośbę kolegi 75andrew155 dodaje zdjęcie z przed jakiegoś czasu, już jest więcej zrobione, ale innego na razie nie mam

P.S. piszę już ogonki ;]

Wow! 146 GTA :) Ten silnik nie będzie trochę za ciężki na takie małe autko ? Ale ten dźwięk V6 ehh :) Wielki szacunek, ciekawe jak będzie śmigać ;D

Powodzenia, po robocie wrzuć foty jak jeździ :P

Widzie że w ogóle nie przyglądacie się temu zdjęciu. V6 TB trzeba umieć rozpoznać ;]

no szczególnie że (nie będąc złośliwym) na kolektorze pisze "turbo" :) Co do Romeo to polecam przenieść akusia na tył. Będzie lepszy rozkład mas, a i tak pewnie będziesz do tego zmuszony ze względu na brak miejsca. A wiesz może ile waży v6 TB ? więcej/mniej od V6 3.0 12v ?

Ty wariacie...

a co z przednim zawieszeniem i hamulcami? masz już jakiś plan? :)

Tak, zawias to bilstein b6 nowy komplet po zniżce 1400 :( z 155 v6 do tego nowe sprężyny od 155 v6 i górne nowe mocowania, zacisk od bmw e38 (4tloczkowe Bremo, trochę większe niż w gta z przed 2003) i tarcza od fiata coupe 305mm bo 4 śruby, jutro pewnie będę juz miał zrobione adaptery to może jakiś foto podrzucę.

Aku już jest w bagażniku

A tu parę fotek wody na pytania 75andrew155 i tłumik, który dziś skończyłem ;]

tutaj pompa wody (dowOd że nie trzeba ciąć podłużnic)

I jeszcze dziś cewkę zniszczyłem ukręcając jeden biegun :(

moge zdjecie zobaczyc tego aku z tylu ???
masakra :D V6 w 146, ja niewiem jak wy to miescicie do tych modeli, tyle prucia kabli potemn upychania :/ masakra

moge zdjecie zobaczyc tego aku z tylu ???
masakra :D V6 w 146, ja niewiem jak wy to miescicie do tych modeli, tyle prucia kabli potemn upychania :/ masakra
akumulator narazie stoi i nie jest przymocowany, więc tylko dwa kable i akumulator ;]
A kabli to mniej niż w T.S. ale mam jakiś problem i nie wiem czy któryś komp mi sie nie spalił, bo niestety są dwa na taką samą wtyczkę, musze kogoś z okolicy poszukać z 164 TB i podłączyć u niego moje kompy i ztestować

wydech widzę typu "straight pipe" :D Ahh ten kociak dość znacząco zamruczy. Rozumiem ,że dodatkowego problemu w postaci klimy nie zamierzasz robić ? Ale chyba chłodnicę to na zamówienie będzie trzeba robić, a jak zamierzasz pchać większy IC (nie wiem czy TB ma go w standardzie) to już na raczej ma pewno :(

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót