• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145]zimowki 195/60/15 wejda?

• Autor wątku Autor wątku kusus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kusus

Guest
witam mam pytanko czy z racji tego ze mam ciezko z dostepem do opon zimowych wiadomo jak to na wyspach nie uzywaja , bo po co . Udalo mi sie znalezc michelinki ,ale rozmiar taki nie ciekawy 195/60/15 , da sie je wsadzic i przejechac 2 tys km do polandu czy nie ?:Phehehe

W serii wychodziły 15 o rozmoarze 195/55 więc myślę że na profilu 60 też się uda pojeździć. Żwłaszcza że większość trasy pokonasz po równej autostradzie to powinno się uać :P

problem jest taki ze w aucie beda 4 osoby :/ ,a jak wyjade na polska trase o dystansie 70 km , piekna trasna z niemiec do wrocka , hahah

Hehe Olszyna - Wrocław: tutu tutu tutu... ach, te kochane płyty :P

ja moge tylko powiedziec tyle ze 205/45/17 ktore do 155 bez problemu wchodzą, do 146 nie wejdą, a te twoje chyba odpowiadają temu rozmiarowi..

teraz bedę dzialal z oponami 195/65/15 od stilo w 155, ciekawe czy da rade :twisted:

Alfista napisał:
ja moge tylko powiedziec tyle ze 205/45/17 ktore do 155 bez problemu wchodzą, do 146 nie wejdą, a te twoje chyba odpowiadają temu rozmiarowi..

teraz bedę dzialal z oponami 195/65/15 od stilo w 155, ciekawe czy da rade :twisted:

Przy dociazeniu moze trzec czasem na tyle :(

wejdą, sam mam takie + obniżone seryjnie zawieszenie i naturalnie przy maksymalnym obciążeniu ocierają koła o nadkola, lecz to zjawisko ma również miejsce przy oponach 205/15/50

kusus napisał:
witam mam pytanko czy z racji tego ze mam ciezko z dostepem do opon zimowych wiadomo jak to na wyspach nie uzywaja , bo po co . Udalo mi sie znalezc michelinki ,ale rozmiar taki nie ciekawy 195/60/15 , da sie je wsadzic i przejechac 2 tys km do polandu czy nie ?:Phehehe
pewnie wejdzie.tyle ze zimowka o szerokosci 195 to nie jest najlepszy wybor(chyba ze bardziej od zachowania stawiasz na wyglad na zimowkach) zimowka powinna byc wezsza od letniej,wtedy spelnia swoje zadanie jak nalezy.

no tak wiem dokladnie z tymi rozmiaram , ale pomysl ze tak trudno tutaj dostac jakies zimowki , w takich rozmiarach ze szok :p , znalazlem te co podalem wyzej rozmiary z felgami za 90 funtow cztery michelin nowki ,a w nowe nie chce inwestowac tym bardziej ze jest to podroz tylko do polski bo auto zostawiam w polsce , a zawsze lepiej jakies miec nic nie miec w ogole :p

Amortyzatory
Powrót