• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] układ tłumików

• Autor wątku Autor wątku xmajk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

xmajk

Nowy
Witam. niestety czeka mnie wymiana tłumika ostatniego i wszędzie gdzie tylko pytam chcą mi wymienić układ tłumików czyli 3 ostatnie które są sprzedawane jako całość. mam pytanie czy ktoś wymieniał sam końcowy, wie od czego pasuje?byle nie mugen czy jakiś inny bardzo głośny najlepiej normalny bądź z lekkim "pomrukiem" najlepiej jednak normalny standardowy.

Ja kilka lat temu wymieniałem na Supersprinta, wydaję mi się że Bosal ma końcowy tłumiki do Alfy.

włąsnie wymieniłem jednak wszystkie cały układ i będę rzeczywiście miał spokój na 18 miesiecy

coś ze stali aluminiowanej niby ma wytrzymać normalnie ale jest gwarancja więc się nie martwię .cały układ 232 zł plus 35 wymiana z opaskami i pasta oraz gumami

no i gitara. nie maco sie pakowac w jeden tlumik bo zaplacisz 3/4 ceny calego ukladu a i tak pozostale sie sypna pozniej - dobry wyor

170 za jedne chcieli a środkowy juz zaczynał gnic bo wstawił mi ktoś wcześniej właśnie jakiś z blachy

za 200 złotych jestem w stanie pojeździć 18 miesięcy i znów wymienić na nowy. choc nigdy nie wiadomo tez ile będę jeździł nią jeszcze :)

Alfista napisał:
te za 200zł to marna jakosc

polecam imasaff

Masz taki wydech zamontowany ? Jak się sprawuje, bo sam nad takim myślę.

tak mam oryginał alfy wyprodukowany przez imasaf dla alfy..

to naprawde inna bajka, najwyzsza jakosc, nierdzewka, w połączeniu z pieknym niczym nieskazonym fabrycznym dźwiękiem alfy.. :wink:

Alfista napisał:
tak mam oryginał alfy wyprodukowany przez imasaf dla alfy..

to naprawde inna bajka, najwyzsza jakosc, nierdzewka, w połączeniu z pieknym niczym nieskazonym fabrycznym dźwiękiem alfy.. :wink:

No własnie bo jeden z kolegów z forum ma możliwość sprowadzenia mi takiego układu wydechowego. Właśnie firmy Imasaf, z tego co patrzyłem to jest dedykowany do Alfy 146. I jeszcze jedno czy wydech masz normalny czy z tej serii Sport ?

wydech chyba normalny fabrycznie montowany do wersji sport 155 ale to chyba nie ma znaczenia bo wszystkie wersje pewnie mialy ten sam uklad.. u mnie jeszcze są wbite fabryczne loga i numery oryginału oraz czerwona nalepka alfy.. takze imasaf musial dawac czesci wydechu na pierwszy montaz w 155..

i niech ktos mi powie ze alfa ma materiały kiepskiej jakosci, jak sie oszczedza na zamiennikach to na pewno ;)

Alfista napisał:
wydech chyba normalny fabrycznie montowany do wersji sport 155 ale to chyba nie ma znaczenia bo wszystkie wersje pewnie mialy ten sam uklad.. u mnie jeszcze są wbite fabryczne loga i numery oryginału oraz czerwona nalepka alfy.. takze imasaf musial dawac czesci wydechu na pierwszy montaz w 155..

i niech ktos mi powie ze alfa ma materiały kiepskiej jakosci, jak sie oszczedza na zamiennikach to na pewno ;)

A Ty za ten komplet ile zapłaciłeś??
Jest możliwość kupienia go w Polsce czy trzeba na zamówienie??

POZDR.

[quote="Robertxxx777]

A Ty za ten komplet ile zapłaciłeś??
Jest możliwość kupienia go w Polsce czy trzeba na zamówienie??

POZDR.[/quote]

Wiem że kolega Areks może Ci takiego imasafa załatwić

Amortyzatory
Powrót