[145] Światła mijania, żarówki H1

Czy możliwe, że żarówki H1 spalają się w tym samym czasie?!?! jak myślicie spaliły sie żarówki czy bezpiecznik? jutro rano sprawdzę, powącham żarówki, możliwe, że bezpieczniki się spaliły.. mieliście tak kiedyś?! :) dopiszę, że używam żarówek z Reala, za ok. 7 zł.. są jakieś lepsze i droższe? polecacie jakieś?

Z góry dzięki, pozdrawiam! :)

Skąd możemy wiedzieć czy spaliły się Tobie żarówki czy bezpiecznik? Najpierw lepiej zerknąc pod maskę i w skrzynkę bezpieczników i ocenić jaka była przyczyna. Jasnowidzem nikt nie jest.... przynajmniej ja. :D

zdarza sie,choc raczej aby obie jednoczesnie to naprawde traf.bezpieczniki tez sa dwa(lewye i prawe swiatlo mijania).zarowki polecam te z dopiskiem PLUS 30 lub PLUS 50% oczywiscie firomowe(chocby NARVA)

Może to i dziwne ale moje żarówki spaliły się również prawie jednocześnie. Różnica to około 1,5 tygodnia. Dziwna sprawa ale na szczęście miałem zapas bo zawsze kupuję po dwie. Wydaje mi się że proces produkcji żarówek jest coraz lepszy i trwałość ich jest porównywalna :D
A tak na serio ciężko stwierdzić czemu spaliły się obie na raz - może większe napięcie zaraz po wypaleniu jednej z nich?

z reala powiadasz.a nie ma taszych? 7zl do bardzo duzo za zarowki! mi by bylo szkoda tych 14zl wydac kupilbym uzywki na szrocie :mrgreen:

U mnie zwyklę pada jedna, potem po długim czasie druga. Nie wiem czemu ale jakoś nie potrafię sobie wyrobić nawyku wymiany dwóch żarówek jednocześnie. Taj jak mówią koledzy sprawdź bezpieczniki, chociaż w tym modelu każda lampa ma swój bezpiecznik, jest jeszcze przekaźnik lamp mijania . Tak więc masz kilka rzeczy do sprawdzenia. A żarówki jakie polecam to Tungsram, według mnie wysoka jakość za dobrą cenę.

Faktycznie , dwie naraz to pech. Żadko, ale jednak się zdarza. Jakie warto założyć? W grudniu padła mi jedna żarówka. Trza założyć nową.Postanowiłem wymienić dwie. Nie byłem zadowolony ze świateł. Praktycznie tylko pare metrów przed autem "coś" widziałem . I tyle. Postanowiłem zafundować sobie Philips +50%. Lepiej nie pytać ile dałem .... :cry:
Ale jak założyłem to zobaczyłem jak Alfa potrafi świecić !!! :D :D
Drogie ale POLECAM ! ! Teraz widze przed sobą wszystko. Naprawde jestem wreszcie zadowolny. Nawet pomimo ceny polece każdemu . WARTO!
Niektórzy mówią że świecą tylko pare miesięcy. Jeżdże codziennie do pracy. Oczywiście na światłach. Do dziś jest OK. Nawet jak się spalą to myśle że kupie te same.
POLECAM BO WARTO.

Również polecam PHILIPS VisionPlus ładnie świecą w porównaniu do tego co miałem wcześniej. Czy można je również kupować na sztuki, czy tylko w kompletach? Tylko ta cena - płaciłem 46 zł za komplet tj. 2 szt. Należy również zaznaczyć, że posiadają nieco krótszą żywotność od standardowych żarówek :|

Są jeszcze jedne żarówki, które chciałbym sprawdzić - PHILIPS NightGuide DoubleLife. Czy ktoś je próbował i ma porównanie do PHILIPS VisionPlus? Słyszałem, że świecą ponoć jeszcze lepiej i posiadają większą trwałość ;//

velpol napisał:
Może to i dziwne ale moje żarówki spaliły się również prawie jednocześnie. Różnica to około 1,5 tygodnia. Dziwna sprawa ale na szczęście miałem zapas bo zawsze kupuję po dwie. Wydaje mi się że proces produkcji żarówek jest coraz lepszy i trwałość ich jest porównywalna :D
A tak na serio ciężko stwierdzić czemu spaliły się obie na raz - może większe napięcie zaraz po wypaleniu jednej z nich?
no rzeczywiscie 1,5 tygodnia to jest PRAWIE jednoczesnie :wink: reszta to prawda

ja też kupiłem philipsa i nie żałuję 56 zł za sztukę

ja jezdzie na philipsie juz dosc dawno roznica jest olbrzymia pomiedzy zarowkami za 7 zl .polecam.ps przetestowalem juz wszystkie zarowki PHILIPS NightGuide sa bardzo dobre ale czy lepsze od vision trudno powiedziec ale napewno nie sa gorsze

piotriix napisał:
przetestowalem juz wszystkie zarowki PHILIPS NightGuide sa bardzo dobre ale czy lepsze od vision trudno powiedziec ale napewno nie sa gorsze

Czyli co - mam rozumieć, że są porównywalne jeśli chodzi o widoczność w nocy - mam na myśli VisionPlus i NightGuide. Jeżdżę na VisionPlus co do NightGuide słyszałem, że mogłby sie nie sprawdzić w reflektorach soczewkowych - co o tym myślicie?

Już po problemie, spaliły się żarówki, wymieniłem dziś dwie na raz, model:

h1premium400.JPG

PHILIPS H1 PREMIUM + 30%

czas pokaże jak się sprawdzą :) następnym razem kupię tę które polecacie :) pozdro :D

Ja swego czasu (jak mi się jedna spaliła) zakupiłem Philips Vision Plus, zapłaciłem prawie 7 dych za komplet, jeżdżę już kilka miesięcy i nie narzekam, świecą bardzo ładnie (o ile reflektory są czyste), w każdym razie napewno dużo lepiej niż poprzednie H1 które miałem od czasu zakupu auta. Trochę miesięcy już minęło i żadna się nie zjarała więc chyba było warto. :roll:

Amortyzatory
Powrót