• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] Smierc mojego TS'a

• Autor wątku Autor wątku Alfi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Alfi

Guest
Witam, dzisiaj otrzymalem smutna diagnoze od mechanika, nie zabierze sie za naprawe silnika (1.4 TS 160000km).
W trakcie jazdy (ok 120 km/h - IV bieg), cos strzelilo w silniku. Za samochodem dymek i kilka niewielkich czesci, od razu zjechalem na pobocze i wylaczylem silnik - pod auto wylalo sie kilka litrow oleju. Dzisiaj mechanik stwierdzil ze korbowod wyszedl gdzies dolem w okolicach alternatora. Stwierdzil ze powodem mogla byc awaria pompy oleju i suchy silnik (jezdzilem na Valvoline Maxlife, przebieg 6000km). Zalecil wymiane silnika. Wiem, ze raczej wolalby mnie skubnac na naprawie, jednak stwierdzil ze nie ma mowy o naprawie (dodam, ze robi alfy od dlugiego czasu).
Ktos ma silnik na zbyciu, a moze chce kupic moja bez serducha?

Pozdrawiam

No cóż... pozostało tylko wspóczuć i życzyć jeszcze fajniejszej Alfy :) Pozdrawiam

A więc Cuore Spotivo może umrzeć... smutne

ozzy napisał:
A więc Cuore Spotivo może umrzeć... smutne

Juz umarlo, szukamy z mechanikiem nowego silnika, jak ktos ma namiar na 1.4 TS to prosze o pomoc :cry: . Moze byc bez glowicy.

Pozdrawiam

Powracam na drogi :D . W srode odebralem autko po przeszczepie serca z rozbitej 146.
Ale radosc :) .

Pozdrawiam

wskazniki cisnienia oleju powinni seryjnie montowac w kazdym aucie...

ile chcesz za uszkodzony silnik?

jesli aktualne, bo dopiero teraz spojrzalem na date...

z ciekawosci: nie slyszales stukania zadnego chwile przed wystrzalem? :DDD

Tuti napisał:
z ciekawosci: nie slyszales stukania zadnego chwile przed wystrzalem? :DDD

Stukanie sie zaczelo jak juz bylo pozamiatane, w bloku jest dziura wielkosci cytryny, olej uciekl w czasie 10 sekund.

Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót