[145] skora

gonzo

Aktywny
Auto
Fiat Tipo SW 1.4 T-jet
pomyslalem sobie ze fajnie by bylo miec skore w alfuni :mrgreen:

spodobala mi sie alfa kolezanki Sylwi :wink: KLIK

gdzie i za ile mozna cos takiego zrobic :?:

Seryjnie 145 w takiej skórze nie występowała. O ile sie nie myle dla tych modeli dedykowana była tylko czarna skóra. Więc ,albo przekładka wnętrza z innego modelu, wtedy tylko czarna skóra ,a jeśli jesteś już bardzo uparty na tą czerwoną to zostaje oddać gablote do zakładu gdzie bawią sie w obszywanie foteli skórką.

Pozdrawiam Tiga

Tiga napisał:
Seryjnie 145 w takiej skórze nie występowała. O ile sie nie myle dla tych modeli dedykowana była tylko czarna skóra

zgadza sie wszytskie 145tki widzialem w czarnej skorze...
ale czerwona byla by masakryczna no i wyjatkowa :D

nie ukrywam ze duza role gra cena, nie zarabiam kokosow :mrgreen:

Hmmm skora kosztuje duzo duzo pieniedzy, a ja myslalem aby zrobic cos innego planowalem (i nadal mysle o tym) do swojej alfy obszyc fotele ale nie skora tylko czyms tanszym, skoro podobnym, tylko ze moja koncepcja wyglada tak ze boki czarne a srodek foteli jakims niebieskim materialem (bo moja AR jest niebieska) i wsumie to napewno by wyszlo taniej ale ile ??? Sam nie wiem, keidys sie pytalem o fotele do passata gdzies i powiedzieli mi ze 200 zl fotel ale welur...

Fabrycznie można było jeszcze mieć w 145/146 skórę w kolorze beżowo-bananowym :wink: W swojej Alfie mam skórzaną tapicerkę, i muszę powiedzieć że nie jest to jakaś super rzecz. Zimą jest cholernie zimna, a latem strasznie się poci ciało na niej. W dodatku te fotele mogłyby lepiej trzymać, bo jednak na zakrętach trzeba się bardzo mocno trzymać kierownicy ;// Największym plusem jest wygląd, i mało kto się spodziewa że w takim aucie może być skóra :wink:

BartekL napisał:
Fabrycznie można było jeszcze mieć w 145/146 skórę w kolorze beżowo-bananowym

Bartek masz na mysli taką skóre jaka była seryjnie m.in. w Fiacie Bravo , Lanci Y...?

BartekL napisał:
W swojej Alfie mam skórzaną tapicerkę, i muszę powiedzieć że nie jest to jakaś super rzecz. Zimą jest cholernie zimna, a latem strasznie się poci ciało na niej. W dodatku te fotele mogłyby lepiej trzymać, bo jednak na zakrętach trzeba się bardzo mocno trzymać kierownicy

Wprawdzie nie mam skórzanej tapicerki w swoim maleństwie, ale zgadzam się z tym co napisał przedmówca - szczególnie latem jest niezbyt przyjemnie i... te zakręty :)

Do skóry łatwo idzie się przyzwyczaić, 5 minut siedenia nawet w mroźny dzień i jest cieplutko :) Polecam zamontowanie foteli skórzanych od Fiata Coupe, napewno wyjdzie duuużo taniej niż tapicerowanie orginalnych foteli a całkiem ładnie się prezentują KLIK

A mnie się marzy alcantara.

zrobienie całej tapicerki z boczkami w skórze to koszt około 2000-2500.

Fajnie też wygląda "pół-skóra" i odpada problem "termiczny" czyli ciepło latem i lodowato zimą... koszt też niższy.

Eko-skóra jest najtańsza, ale i trwałość jest mniejsza... no i to... EKO :-)

Ja u siebie zakładam pół-skórę.

Kiedyś pytałem takiego kolesia (jezdzi Ford'em i ma u siebie to zrobione) ile kosztuje obszycie foteli, tapicerki na drzwiach oraz obszycie kierownicy EKO-skórą. Wyniosło go to 1500, pomimo ze EKO (nie wiem co prawda jak z trwaloscia) ale czarno-białe obszycia naprawdę ładnie wyglądały.

a ja jestem umówiony w lutym na zakładanie skórki :D więc jak już siedzenia będą gotowe to na pewno wrzuce foty i podziele sie spostrzeżeniami.
Tylko zastanawiam sie nad jednym, czy nie włożyć w siedzenia mat grzewczych takich co można kupić na allegro, jak myślicie sprawdziło by się takie rozwiązanie?

A ja mam pytanie z beczki obok, obszywał ktoś może kierownice skórą ???
U siebie planuje to zrobić choć nie wiem czy taki zabieg jest możliwy ponieważ moja kierownica wcześniej nie była niczym obszyta.
W planach mam także jakieś fajne mieszki hamulca ręcznego i drążka zmiany biegów wraz z gałką.
Może ma ktoś jakieś propozycje gdzie moge takie coś fajnie w miare umiarkowanej cenie zrobić ???
Z góry dzieki.

Jeson napisał:
a trzeba cos przerabiac czy normalnie pasuja??
Trzeba przełożyć szyny, żeby to zrobić musisz ściągnąć tapicerkę z siedzeń (nie oparć) rozwiercić 2 nity a potem żostają 4 śruby - tyle całej zabawy :)

QBA napisał:
U siebie planuje to zrobić choć nie wiem czy taki zabieg jest możliwy ponieważ moja kierownica wcześniej nie była niczym obszyta.

nie wiem czy na tym forum czy gdzie indziej ale ktos juz kiedys pisal ze obszyl kierownice...
o ile pamietam koszt okolo 150 200zl :wink:

ja mam u siebie taka galke KLIK
jest troche zniszczona... chcialem kupic nowa ale cena mnie troche hamuje :evil:

gonzo napisał:
QBA napisał:

nie wiem czy na tym forum czy gdzie indziej ale ktos juz kiedys pisal ze obszyl kierownice...
o ile pamietam koszt okolo 150 200zl :wink:

ja mam u siebie taka galke KLIK
jest troche zniszczona... chcialem kupic nowa ale cena mnie troche hamuje :evil:

No rzeczywiście cena powana na kolana :| kawałek kulki a taka cena :|
A jak masz dopasowany mieszek do tej gałki możesz podrzucic jakieś foto :) ?

QBA napisał:
A jak masz dopasowany mieszek do tej gałki możesz podrzucic jakieś foto :) ?

posiadam wersje edizione sportiva i w srodku jest tak jak w serii 500 :mrgreen: czarna skora obszyta czerwona nicia :wink:

Amortyzatory
Powrót