[145] Problem z drzwiami pasażera?

• Autor wątku Autor wątku crazyqs
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

crazyqs

Guest
Witam, dość długo stałą moja bell nie używana. Gdy znów zacząłem jeździć pojawił się problem z drzwiami pasażera. Efekt jest taki jakby zamek nie łapał. Trzeba mocno trzasnąć żeby drzwi się zamknęły, a i tak nie zawsze zamek łapie do końca bo centralny nie chce się zamknąć. Jeśli trzaśniemy naprawdę fest lub przy otwartych drzwiach sami zamkniemy zatrzask w zamku to jest ok. Ruszałem tym dzyndzlem na którym się zatrzaskuje zamek, smarowałem ale nie pomaga. Zauważyłem że strasznie nisko są drzwi zawieszone, górny róg prawie że się styka z rogiem słupka "B". Tu moje pytanie czy to może być tego wina, jeśli tak to jak się reguluje zawiasy?

Podreguluj zawias zamka, może za nisko opadł i sprawdź czy przypadkiem któryś z przednich zawiasów się nie złamał albo co gorsze nie urwał z drzwi. Zrób fotek jak byś mógł jak już różne manewry z drzwiami miałem.

Mam problem z drzwiami od strony pasażera. Z zamków w samochodzie nie korzystam prawie w ogóle - kluczem można otworzyć, nie można natomiast zamknąć ani z jednej strony ani z drugiej, bo są uszkodzone wkładki zamków. Zatem prawie zawsze otwieram i zamykam z centralnego. Wszysto było świetnie do wczoraj, kiedy to okazało się, że nie mogę z pilota (tak , jak zwykle) zamknąć drzwi od strony pasażera. Słyszę charakterystyczne stuknięcie siłownika, jednak drzwi się nie zamykają. Sprawdzałem od środka - faktycznie przycisk zamykający w drzwiach chodzi bardzo ciężko.

Macie jakieś pomysły? Dobrałbym się do tego dziś, ale wiadomo - niedziela i trochę nie pasuje ;)

wiatr szumi bo uszczelki są wypaczone. jesli leje ci sie woda, wymien uszczelki nad drzwiami. Mnie sie nie leje ale tez szumi, od 70 km/h. Minimalne odszktałcenie uszczelki i juz powietrze robi swoje:)

Kiedyś w Temprze chyba też miałem problem z cieknącymi uszczelkami, poprostu uszczelka za słabo przylegała a że uszczelka była podobna jak w Alfie tzn. z tunelem w środku kupiłem wąż ogrodowy o średnicy 8mm naciąłem lekko uszczelkę i wsadziłem wąż do środka potem sylikonem zakleiłem dziurę. Uszczelka zaczęła przylegać lepiej i woda nie ciekła, może druciarstwo ale skuteczne i jak się starannie zrobi to nic nie widać.

Amortyzatory
Powrót