[145] podświetlanie pokręteł od klimy i kierunkow nawiewu...

• Autor wątku Autor wątku Maroo_
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Maroo_

Guest
witam

problem mam taki ze nagle przestaly mi sie swiecic pokretla od klimy i kierunkow nawiewu i tam pomiedzy nimi jest przycisk od awaryjnych i on tez tak byl delikatnie podswietlany.. teraz tak jakby od przyciskow wlacznika klimy i obiegu wewnwtrznego w gore jest ciemno...:/
to zarowka jakas przepalona czy bezpiecznik a jak bezpiecznik to co jeszcze powinno nie dzialac?
help bo dzis robie kurs w dalsze miejsce i musze wiedziec czy moge wyruszyc czy musze to naprawiac:/

Energicznym szarpniąciem do siebie wyciągnij po kolei wszystkie 3 pokrętła oraz nakładkę na suwak (obieg zewnetrzny/wewnetrzny) - powinny zejść bez problemu. Przy kierownicy wykręć wkręta (lub dwa) zabezpieczającego plastykową osłonę maskujaca otoczenie pokręteł. Po zdjęciu osłony znajdziesz dwie lub trzy żaróweczki - sprawdź je. Jeśli to one nie działają to problem masz z głowy - idziesz na najbliższą stację benzynową i za ok. 6 zł kupujesz całe opakowanie (10 szt.) :mrgreen:

Konrado napisał:
mozesz wyruszyc bez obaw. Przepalily sie tylk zaroweczki w konsoli

Dokładnie tak jak pisze Konrado - to pierdoła i możesz z tym spokojnie jeździć, ale jeśli to żarówki to masz niecałe 15 min. roboty i oczywiście satysfakcję, że zrobiłeś sam :>>

no to dobrze bo obawialem sie ze to cos powazniejszego...jakies zwarcie czy inne :/
jutro jakos to zrobie hehe tylko nigdy nie lubie bawic sie z akcjami w srodku bo zawsze jak odpinam jakas czasc to cos we mnie odpryskuje jakis plastik albo wpinka:P a potem znalezc nie moge:P

Amortyzatory
Powrót