• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] Kontrolka poduszki

• Autor wątku Autor wątku pawell23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawell23

Guest
WITAM !
Mam pytanie odnośnie kontrolki poduszek. Czy powinna ona się zapalać w momencie przekręcenia kluczyka w stacyjce? bo u mnie się nigdy nie zapala. I drugie pytanko, od czego jest ta czarna rurka pod kierownica? u mnie jest ona w jednym miejscu załamana.
Pozdrawiam :)

u mnie zapala się w momencie przekręcenia kluczyka i świeci się chwilę po uruchomieniu silnika

jj82 napisał:
u mnie zapala się w momencie przekręcenia kluczyka i świeci się chwilę po uruchomieniu silnika

I tak w sumie jest prawidłowo, a gdzie ta rurka jest pod obudową stacyjki ?

Może to wina przepalonej żarówki jutro będę sprawdzał żarówki w desce.
Rurka prowadzi od przegrody czołowej wzdłuż kolumny kierowniczej do samej kierownicy. Jest na niej nalepka ostrzegawcza.

jest taka rurka ale zawsze myślałem że to jest kolumna kierownicza :shock: a zgięcie jest żeby w razie wypadku kolumna kierownicza przesunęła się do przodu

pawell23 napisał:
Może to wina przepalonej żarówki jutro będę sprawdzał żarówki w desce.
Tam nie ma żarówek...
Sprawdzałem bo nie zapala mi się kontrolka poduszki pasażera. Są tam jakieś dziwne diody wlutowane a nie tradycyjne zaróweczki.

jj82 napisał:
jest taka rurka ale zawsze myślałem że to jest kolumna kierownicza :shock: a zgięcie jest żeby w razie wypadku kolumna kierownicza przesunęła się do przodu
Ok dzięki myślałem, że zgięła się bo był uderzony.
simeone napisał:
Tam nie ma żarówek...
Sprawdzałem bo nie zapala mi się kontrolka poduszki pasażera. Są tam jakieś dziwne diody wlutowane a nie tradycyjne zaróweczki.
Racja dzisiaj rozebrałem zegary i są diody, a nie żarówki.U mnie nie ma w ogóle diody bo została wycięta. Jutro wlutuje nową i zobaczę czy będzie świecić.
Według schematu jest jedna dioda odpowiedzialna za obydwie poduszki.

Amortyzatory
Powrót