145 JTD szarpanie

czarek145

Nowy
Auto
159 SW 1.9 JTDm
:D
Proszę o pomoc w następującej kwestii - od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem 145 JTD. Auto jest super ale niepokoi mnie jedna rzecz- mianowice przy stałej predkości obrotowej silnika w zakresie dolnych obrotów silnika 1500-2500 obr/min wystepuje delikatne szarpanie silnika. wystepuje to tylko przy utrzymywaniu stałych obrotów, przy przyspieszaniu nie ma tego zjawiska. Co moze byc przyczyna? prosze o pomoc
pozdrawiam

Mam podobnie ale przy 2000 obr. i to chyba na 3 biegu taka delikatna czkawka.Jest ona mało wyczuwalna i jakoś teraz jej nie zauważyłem.Podejrzewam iż może wtryskiwacz sie przywiesza przy pewnej prędkości.Jedż na komputer lub dolej sobie dobry preparat do czyszczenia wtrysków może pomoże.Pozdr.

dzieki za rade. jeszcze w tym tygodniu wstawiam auto do mechanike na wymiane rozrzadu itd itp i przy okazji poprosze o diagnoze szarpania. jak uda sie zlokalizowac przyczyne to dam znac.
pozdrawiam

A propos czyszczenia wtryskiwaczy. Czasem zapala mi się lampka wtrysku, na jazdę nie ma to wpływu, na kompie też nic nie wyszło. Zastanawiam się wiec czy warto byłoby wyczyścić wtryskiwacze np. takim czymś: http://allegro.pl/item273722148_stp_formula_do_czyszczenia_wtryskiwaczy_benzyna.html
Czy jest to bezpieczne i czy cokolwiek to da?
Mam benzynę ale pytam ogólnie o zalety i wady takich preparatów :P .

Sam w sobie preparat nie zaszkodzi jest to mieszanka detergentów i dodatków uszlachetniających.Dużo dobrych opini zbierają preparaty liqi moly ale są droższe od STP czy xeramica.Ja osobiście stosowałem parę razy xeramic formuła do diesla do czyszczenia wtrysków i wszytko było ok.Pozdr.

piećka napisał:
Sam w sobie preparat nie zaszkodzi jest to mieszanka detergentów i dodatków uszlachetniających.Dużo dobrych opini zbierają preparaty liqi moly ale są droższe od STP czy xeramica.Ja osobiście stosowałem parę razy xeramic formuła do diesla do czyszczenia wtrysków i wszytko było ok.Pozdr.
Dzięki za info :) czy w takim razie odczułeś różnicę po czyszczeniu, np. auto lepiej przyspiesza, ect.?

Amortyzatory
Powrót