[145] Instalacja subwoofera w bagazniku

L

Lukas469

Guest
Witam, otsatnio podlaczalem sobwoofer w bagazniku, z pozoru proste, ale zeby pociagnac kabel zasilalajacy z bagaznika do komory silnika to nie latwe zadanie, najgorszy moment to przebic sie przez sciane ogniowa, caly montaz zajol mi 9 h ale przez to ze nie mialem pojecia jak sie za to zabrac :P teraz juz wiem, i jesli kots bedzie mial pytanie jak to zrobic to piszcie na maila Lukas469@o2.pl to chetnie pomoge :)

A wiec zeby przebic sie prz scianke ogniowa muszialem rozebrac podszybie, czyli wymontowac wycieraczki, te plastiki i mechanizm od wycieraczek, i tam po prawej stronie pojawila mi sie gumowa zaslepka, przebilem sie przez nia zaostroznym kawalkiem sztywnego drutu, potem na przeszkodzie stanela mi taka podbitka ktora jest w srodku w samochodzie, niewiem to sluzy chyba jako izolacja, czy wygluszenie, ma okolo 1 cm drubosci, no i przez to sie tez przebilem :P ale zeby dostac sie od srodka do tego miejsca musialem rozebrac tapiecrke pod kierownica, wymotowac a raczej poluzwac cala ta skrzenke z bezpiecznikami zeby sie reka tam dostac :) pozniej juz bylo z gorki :) do tego mojego ostrego narzedzia przymowcowalem przewod od zasilania i poprostu przeciagnolem go do srodka :D

opisz w dziale "zrób to sam" napewno komuś się przyda

ok, w najblizyszym czasie postram sie to umiescic w tym dziale...

Amortyzatory
Powrót