145 ile kosztuje remont silnika?

turek1601

Nowy
Auto
147 1,6 105km
Witam wszystkich.Pojechalem dzis do mechanika zeby postawil diagnoze odnosnie silnika. Okazalo sie ze facet zna sie na bokserach i stewierdzil ze musze wymienic pierscienie, zawory, uszzczelniacze....i wszystko to co bedzie potrzeba jesli rozlozy silnik. Moze ktos z was kolegow robil taki remont? chcialbym sie zorietowac ile meczanik powinien wziac za taka ukladanke. oraz ile kosztuje te wszystkie drobiazgi. Chcilbym tez wiedziac ile mam uzbierac, bo umowilismy sie po swietach. Facet powiedzial za za robocizne wezmie 500. No i czesci doo tego zmieszcze sie w 1000?

moim zdaniem około 2000 zł

Według mnie dawanie nowych pierścieni na stare wytarte cylindry to nieporozumienie chociaz niektórzy podobno tak robią, ale nie zawsze wychodzi.
Uważam, że porządny remont to szlifowanie cylindrów i założenie nadwymiarowych tłoków i pierścieni- wtedy ma się pewność, że wszystko jest OK.
A co z wałem korbowym - ciśnienie oleju masz OK ?

polecam lekture :roll:

Mam 145 1,4 boxer od 3 miesiecy zrobilem 7 tys. jestem rozczarowany. Czytajac to co tu wypisujecie na temat 145 to przesada. Uwierzylem wam ze to wyjatkowy samochod i go kupllem. ale za co wy go tak uwielbiacie?
Moze i ładny linia rzuca sie w oczy czuje sie oryginalny na drodze, ale to jet tandeta. w srodku plastik rodem z daewoo tico,zimne i twarde i trzeszczy na dolkach. buda sie skerca na wszystkie strony. zawieszenie dobre ale zeby tak waliło na nierownosciach przy balonach 65? dopiero co robilem a bylo o wiele gorzej. i silnik ojej. jakie ma humory?!!1 raz pali z pierwszego a niekiedy tzreba krecic w nieskonczonosc. olej rzre litrania z tych 90 koni zostało małe statko, a wymieniłem rozrzad filtry swiece-drogie ,przewody. szok, zastanowcie sie 2 razy zanim bedziecie wychwalac pod niebiosa swoje włoszki albo pojezdzijcie troche innymi autami zeby miec jakies porownanie. sprtzedam ar 145 1,4 boxer 19000 tys km 1997

Alfa 145 nigdy nie była szrotem , jest napewno inna niż wszystkie inne podobne auta

Alfista, przynajmniej widać kto czyta forum :P

75andrew155 napisał:
Brzoza napisał/a:
Alfista napisał/a:
no i co kupiłes szrota i bluźnisz na alfe..

....odpowiedź moderatora!!!

Oj Moderator nie ładnie

Oj, Panowie nie oceniajcie na drógi raz zbyt pochopnie :wink:

AR_33 napisał:
fakt faktem że gościu piał nie potrzebnie jak widać ale koledzy nie dajmy ponosić się emocją wybacza mu się to bo chce remontować niunie...wtedy zapomni o tym o czym pisał :wink:

AR_33 napisał:

75andrew155 napisał:
Brzoza napisał/a:
Alfista napisał/a:
no i co kupiłes szrota i bluźnisz na alfe..

....odpowiedź moderatora!!!

Oj Moderator nie ładnie

Oj, Panowie nie oceniajcie na drógi raz zbyt pochopnie :wink:

drugi AR_33 , drugi...

Amortyzatory
Powrót