• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] Gałka zmiany biegów

• Autor wątku Autor wątku penny21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

penny21

Guest
Idą Święta więc mam zamiar napisać do Mikołaja list z prośbą o nową gałkę zmiany biegów. Zakładam ,że Mikołaj mi jej nie wymieni więc mam pytanie - czy ktoś z Was wymieniał gałkę i czy to skomplikowana sprawa?
PS: taaaak :roll: byłem grzeczny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink:

i to tak bardzo mocno , jeszcze pytanie jak nowa gałka będzie miała być osadzona:D

Bardzo mocno trzeba pociagnąć do góry, spróbuj na początku lekko pokręcić w prawo i lewo.

W swojej miałem drewnianą, więc to chyba była uniwersalna, należało poluzować trzy śrubki. Teraz mam skóre od wersji Ti i jest zwykła wciskana, także bez kombinowania trza ciągnąć aż zejdzie :)

A gdyby ktoś coś to drewnianą mogę pohandlować :mrgreen:

Lesio napisał:
Bardzo mocno trzeba pociagnąć do góry, spróbuj na początku lekko pokręcić w prawo i lewo.

Mocno pociągnąć do góry a wcześniej pokręcić - powiadasz. A nie uszkodzi się niczego?

Ja mialem juz jakas sportowa, ale zalozylem nową skorzaną czarną
Wykrecalem 3 srubki imbusem. Lewarek jest troche skrocony (ktos go troche obcial :evil: ), nowa galeczka mocowana w ten sam sposob 3 srubki na imbus ;)

as napisał:
Lesio napisał:

Mocno pociągnąć do góry a wcześniej pokręcić - powiadasz. A nie uszkodzi się niczego?

Ja u siebie tak sciągałem i nic sie nie uszkodziło, ważne żebys nie kręcił mocno w prawo i lewo tylko lekko poruszaj a potem mocno ciągnij do góry.

ze zdjeciem moze byc problem, u mnie nie chciala zejsc to obcialem ja i mam teraz krotsza :) nieprzeszkadza w ogole a i szybciej mozna biegi zmienic :)

Ma może któryś z kolegów do sprzedania oryginalna gałkę zmiany biegów do Alfy 145?

Według mnie powinna pasować, ale nie jestem w 100% pewien.

galeczka

witam . mam taka sama galke co kolega "aqaz" na linku pokazuje. bedzie pasowac na 100% do 145-ki!!

Amortyzatory
Powrót