• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] Castrol Magnatec Diesel

Witam!
Mam taka sprawe.
Dzis jade wymienic olej, moje auto Alfa Romeo 1.9 JTD

Posiadam olej CASTROL MAGNATEC DIESEL

Oto dane:

SAE 10W-40
API CF
ACEA A3/B3
VW 505 00
MB-Approval 229.1

Bedzie ok jak wleje ten olej? :)

Ja u siebie (przebieg 194.000) leje ten sam olej, bardzo dobry i nie tani wybor ;) Jaki masz przebieg? Ale wydaje mi sie ze polsyntetyk ktorego posiadasz powinien byc jak najbardziej OK.

To jest półsynt.
Nie wiesz jaki był lany wcześniej ?
Ja miałem podobną sytuacje że nie wiedziałem co było lane wcześniej a zalałem Shell Diesel 10W40 i jest OK

Wczesniej też był półsyntetyk.. jade za niedlugo wymienic ten olej :) mam przegieb 179 tys. Dzięki za info. Szerokiej drogi :)))

Amortyzatory
Powrót