• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] 3-cie światło stop

• Autor wątku Autor wątku simeone
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

simeone

Guest
Bez trzeciej, dodatkowej lampy stop światła hamowania nie są dostatecznie dobrze widoczne, zwłaszcza w ciągu dnia. Postanowiłem zamontowac dodatkową lampę na tylną szybe.
Lampka jest diodowa i dobrze swieci jednak... coś źle zamontowałem. Przy jednoczesnym hamowaniu i włączeniu kierunkowskazu w lewo (wpiąłem się do lewej kostki lampy) dodatkowe światło stop poprostu miga razem z kierunkiem...Same "fabryczne" światło stop działa poprawnie. Gdzie popełniłem błąd?

I pytanko do tych z Was, którzy montowali w swoich samochodach 3 stop. Gdzie się wpinaliście i który sposób będzie najprostszy i najskuteczniejszy?

Kolego ja montowalem
Minus karoseria, plus czerwony kabelek z kostki idacej do swiatel tylnych :)

Dziala! ;) a to prawda ze slabe STOPy mamy w 145, ja nawet kopniaka od taty za to dostalem ze do montowania stopu sie zabieralem chyba z miesiac :D

download.htm

ja mam zamontowane do lewego swiatla stop (tak już kupilłem ale szczerze to swiatlo mi nie siweci :/ muse rozebrac i zrobic jeszcze raz

Re: 3-cie światło stop

simeone napisał:
Bez trzeciej, dodatkowej lampy stop światła hamowania nie są dostatecznie dobrze widoczne, zwłaszcza w ciągu dnia. Postanowiłem zamontowac dodatkową lampę na tylną szybe.
Lampka jest diodowa i dobrze swieci jednak... coś źle zamontowałem. Przy jednoczesnym hamowaniu i włączeniu kierunkowskazu w lewo (wpiąłem się do lewej kostki lampy) dodatkowe światło stop poprostu miga razem z kierunkiem...Same "fabryczne" światło stop działa poprawnie. Gdzie popełniłem błąd?

I pytanko do tych z Was, którzy montowali w swoich samochodach 3 stop. Gdzie się wpinaliście i który sposób będzie najprostszy i najskuteczniejszy?
zamias mase do 3 stopu podlaczyles sie pod kierunkowskaz...

Ja na waszym miejscu byl podlaczyl halogeny tylnie pod stop jeszcze w 155 tak zroblem i bardziej wyrazny stop jest :)

Już wszystko ok-działa jak należy. Za waszą poradą masę pobrałem z karoserii.

Siwy144 gdzie masz teraz przeciwmgielny?

Tam gdzie byly :) trzeba odseperowac diodami by stop sie nie zapalal z wlaczeniem przeciwmglowych i juz robota na 5 piwek bo wiecej tego rozbierania niz bawienia sie z eletryka ;)

Szczerze, to mi samo podlaczenie zajelo moze z 10 minut lacznie ze znalezieniem kabelka plusowego kontrolką prądową... wiecej zabawy bylo z zamocowaniem, bo stop nie jest oryginalny...

showtime, Czym przymocowales to 3-cie swiatlo STOP ? Na srubki czy na klej ? :P

I czy plastikowa osłona klapy bagaznika z wresji po lifcie z 3-siwtalem STOP pasuje do wresji przed liftem? tak samo sa zatrzaski itp ?

Pozdrawiam

STOP zamocowany na srubki ;) a dokladnie na 2 srubki :P to jest nieoryginalny ale pasi ładnie ;)

Amortyzatory
Powrót