• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] 2 wazne pytania

gonzo

Aktywny
Auto
Fiat Tipo SW 1.4 T-jet
jak w temacie...

pytanie nr 1
szarpiac za polosie daje sie wyczuc i slychac luz od strony kola, czy to normalne :?:

pytanie nr 2
pojemnik w ktorym jest umieszczony filtr powietrza powinien miec jeden wlot o ile sie orientuje...
tymczasem moj ma jeden normalny ustawiony do przodu auta...
i na dole okragla dziure skierowana w strone silnika :!:
zastanawia mnie ta dziura, wyglada to jaby cos bylo urwane w tym miejscu albo jakby brakowalo jakiejs czesci :!:

Jedną stroną zasysa powietrze filtr a drugą oczyszczone wypuszcza,to muszą być dwa otwory.Nie masz "komina" dochodzącego do silnika?

Garos napisał:
Jedną stroną zasysa powietrze filtr a drugą oczyszczone wypuszcza,to muszą być dwa otwory.Nie masz "komina" dochodzącego do silnika?

jest wlot i wylot podpiety do przeplywomierza...
ale jest jeszcze otwor na dole srednicy 5 6 cm

Jezeli chodzi Ci o dziure mniej wiecej w tym miejscu to mógl Ci sie ułamać tłumik drgań. Tak to sie nazywa w ePerze. Nie wiem czy jest potrzebny i do czego słuzy. U mnie sie ułamał i zrobila sie dziura. Przez własnie ten otwór dostała mi sie woda do silnika i złamało korbowód. Musisz to obejrzec od dolu i jezeli masz otwór z ktorego jakby sie cos ulamalo to wymien ten plastik albo zatkaj dziure.

Amortyzatory
Powrót