• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

145 1,4 boxer strzela,gasnie,trudno odpalic

turek1601

Nowy
Auto
147 1,6 105km
witam ponownie. mam kolejny problem z boxerkiem i prosze o pomoc, otoz...: zaczeło sie od tego ze ciezko bylo uruchomic zimny silnik,gasl czasem przy hamowaniu przed swiatlami, mialem wrazenie ze nie pali na wszystkie cylindry. przewody ws wydawalaly sie stare wiec kupilem przewody w.n. oraz filtr powietrza.po wymianie jest lepiej ale silnik drzy na jałowym biegu, jakby cos nie tak bylo. na obroty sie wkreca raczej normalnie. mocy tez raczej nie brakuje,ale strzelil mi raz i zgasl. rozkladam rece z niemocy i prosze o rade.

Zapomialem jeszcze o 1 rzeczy. w komplecie dostalem 5 przewodow a swiec mam 4 wiec do czego jest najkrutszy przewod? moze do cewki ? szukalem ale nie wiem gdzie ona jest.........

jak sa problemy na biegu jalowym na wolnych obrotach to zaczal bym od czyszczenia silnika krokowego :)

silnik krokowy jest kolo przepustnicy przykrecony chyba na 2 srubki. Wykrecasz go, czyscisz i przykrecasz :) ta dziure ktora krokowy przykrywa tez wypucuj dokladnie..

najlepiej to cala przepustnice zdjąć... ;)

a masz instalacje LPG ??? A tak przy okazji ja tez kiedys mialem podobny problem jak chcialem ruszyc szybko top strzelalo auto przestawalo ciagnoc i gaslo... jak sie okazalo to przy filtrze wystrzeliwala mi guma i spadala...

poszedlem za rada i wyczyscilem silnik krokowy. jak zdjalem gume od dolotu powietrza do przepustnicy znalazlem tam olej w postaci maslowego nalotu i to sporo. co to moze oznaczac? dodam ze olej mi znika w mire szybko. pozdrawiam Alfaholikow

turek1601 napisał:
poszedlem za rada i wyczyscilem silnik krokowy. jak zdjalem gume od dolotu powietrza do przepustnicy znalazlem tam olej w postaci maslowego nalotu i to sporo. co to moze oznaczac? dodam ze olej mi znika w mire szybko. pozdrawiam Alfaholikow

wyczyść wszystko dokładnie (przepustnica, krokowy i reszte dolotu gdzie ten syf zobaczysz)..

ile oleju bierze na 10tys km ??

maseło kolego bieze ci sie z niedogrzanego silnika w porze letnirj zniknie jezeli masz na korku wlewu oleju tez tak mam ja rowniez mam instalacje i taki sam silnik a te obłoczkui sa noenalnebyle nie niebieskie mi jak gasnoł na skrzyzownou np. to wymieniłem tłumik i jest gitara czyli sonda dostawała fałszywe dane i wariowała ,silniki krokowe wyczysciłem , przelotke wyczysciłem ,filtry wymieniłem , przewody iswiece sie wymienia jak strzela na gazie wtedy jest na 99 %pewnosci teraz mam ngk i chula jak 3a :) ( mam nadzieje ze nic nie kręciłes przy reduktoze z mieszanka )

malo tego masz nawet taki sam klor i fele jak ja rufiki. chyba sie wykosztuje i dam kolesuowi ktory wie co gzzie jest. ogarne balagan i zobacze jak to bedzie grac a puki co sie pomecze.

turek1601 napisał:
malo tego masz nawet taki sam klor i fele jak ja rufiki. chyba sie wykosztuje i dam kolesuowi ktory wie co gzzie jest. ogarne balagan i zobacze jak to bedzie grac a puki co sie pomecze.

fote wrzuc jakąs :P

Amortyzatory
Powrót