[GT] 1.9 JTD white carbon :)

• Autor wątku Autor wątku karu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karu

Guest
witam,

jestem szczęśliwym posiadaczem alfy GT 1.9 JTD 2007 rok, przebieg niecałe 160 tysięcy itd itp.. Stwierdziłem że można by sie pochwalić nabytkiem.

ale na wstępie krótka historia ;) na początku miała być brera ale niestety nie było nic ciekawego do kupienia.

po swoją belle pojechałem do berlina, samochód miał drobne niedociągnięcia takie jak niedziałający parktronic, spalony żarnik czy rozbite radio. z tego co sie dowiedziałem autkiem jeździła jakaś niewiasta co można było zaobserwować poprzez dziurę w dywaniku przetarte siedzisko fotela czy obity zderzak (przy parktronicu trzeba mieć talent :) )

tak więc kilka zdjęć z dnia zakupu:
1.JPG2.JPG2.JPG4.JPG5.JPG6.JPG7.JPG

autko zakupione za całkiem przyzwoite pieniądze wiec zostało troche grosza na dodatki ;)

na wstępie naprawa radia:
IMG_0228.jpgIMG_0294.jpg
było duże prawdopodobieństwo że radio nie ruszy po wymianie touch screena ale udało sie ;0

następnie doszły felgi (miały być 19" ale cieżko dostać z takim rozstawem śrub.. cóż alfa.. )
IMG_0247.jpg

nadeszła wiosna wiec całość komponowała się następująco (środek brudny bo jeszcze do niego nie doszedłem podczas tamtego dnia.. wstyd xD ):
IMG_0285.jpgIMG_0288.jpgIMG_0289.jpgIMG_0300.jpgIMG_0276.jpgIMG_0278.jpgIMG_0280.jpgIMG_0297.jpgIMG_0293.jpgIMG_0296.jpgIMG_0298.jpgIMG_0302.jpg

następnie doszły plany obniżenia i zmiany koloru. będąc na urlopie w Polsce zamontowałem gwint (niby lipny TA-Technix ale na Niemcy wystarcza w zupełności) i ulepszyłem audio (system bose w GT jest jakimś nieporozumieniem..) tu zdjęcia zrobione przez chłopaków od audio już na nowym zawieszeniu (gwint skręcony tylko o 1/3)
179735_531499186916639_1789329687_n.jpg1017070_531499203583304_1257187143_n.jpg947102_531499086916649_1347193161_n.jpg

następnie auto wróciło do Niemiec i powstał pomysł zmiany koloru. wstępnie miało być pryśnięte plasti dipem ale po zobaczeniu carbonu na żywo plastik poszedł w zapomnienie ;)

na wstępie mówię ze samochód oklejałem sam z pomocą kolegi wiec jest kilka drobnych niedociągnięć ale zostało dość dużo folii więc w najbliższym czasie zrobie poprawki ;) do tego felgi zmieniły kolor plasti dipem na czarny mat. a teraz enjoy ;)

IMG_0334.jpgIMG_0332.jpgIMG_0335.jpgIMG_0336.jpgIMG_0337.jpgIMG_0338.jpgIMG_0339.jpgIMG_0341.jpgIMG_0340.jpgIMG_0342.jpgIMG_0328.jpgIMG_0327.jpgIMG_0329.jpgIMG_0330.jpgIMG_0331.jpg
aktualne zdjęcia środka i car audio dodam w weekend jak posprzątam ;)

jestem otwarty na wszelką krytykę jak i pozytywne opinie ;)

pozdrawiam
karu :)

znaczki boczne "bertone" zaaplikuj tam gdzie ich miejsce :-)
kto w ogóle wymyślił to miejsce aktualne dla nich ???

Ostatnia edycja:
Pomysł świetny, brak jeszcze tylko większych hamulców.
Niestety efekt burzą błędy przy oklejaniu nadwozia, co niestety widać... Jeśli z tym się uporasz, to będzie to bardzo ładna GT, chociaż ja zdecydowałbym się na inne felgi.
Pozdrawiam.
- Rafał

Ostatnia edycja:
Fajnie wyszło. Nie myślałeś żeby radio wpasować by wyglądało bardziej jak seria. Biały fajny nie przekonuj mnie carbon ale czekam na fotki jak dopracujesz wszystko i zaprezentujesz gyty sesje :) Gratki i powodzenia.

Mnie się bardziej podoba na pierwszych fotkach (oryginał), ale auto ma się podobać właścicielowi. Nowe felgi też nie, tym bardziej jeszcze czarne, które mnie się kojarzą ze zwykłą czarną (brudną) stalową felgą. Koło musi być widać, musi "błyszczeć". Frajdy z użytkowania życzę.

w bialym lepiej .... oklej jak trzeba bo psuje efekt :)

srednie kolo, jest bo jest, zmienilbym

jak się sprawuje ten gwint ? Da radę go jeszcze opuścić ? Na jakiej oponie jeździsz ?

Przez to tragiczne oklejenie alfa straciła cały urok. Nie mówię tu o kolorze tylko o wykonanej robocie, która jest po całości spieprzona. Juz na zdjęciach widac, ze całość do poprawki no ale masz nauczkę na przyszłość, żeby oddawać w ręce profesjonalistów ;)

Jak masz jeszcze te ori felgi to szybko zamiana z powrotem, te są, delikatnie mówiąc - średnie. Szkoda że wykon carbonu jest skopany, bo pomysł ciekawy, szerokości!

odpowiedz masowa:

co do felg to niestety nie udalo mi sie nic ciekawszego upolować a wyszukanie 18 czy 19 cali do alfy graniczy z cudem, felgi ducati corso ktore chcialem kupic niestety byly poza moim zasiegiem finansowym.. a oponki to 225/35/18 naciagniete na 8.5 cala fele

co do zawieszenia - mialem kiedys w nissanie gwint tein'a i byla miazga, ta technix ujałbym nawet ze jest jeszcze twardszy co mi w sumie pasuje. jest skręcony na 1/3 wiec jest jeszcze duzo zapasu. w sumie zastanawialem sie ile jeszcze go spuscić ale problemem jest osłona silnika ktora przy obecnym poziomie jest 5 cm od ziemi :(

a co do oklejania to racja, duzo poprawek mnie czeka o ile wgl uda mi sie uzyskać wymarzony efekt.. w najgorszym wypadku bedzie powrot do orginału

co do znaczków bertone to akurat ich polozenie niżej bardziej mi pasowało, teraz i tak je odkleje

Ostatnia edycja:
co do znaczków bertone to akurat ich polozenie niżej bardziej mi pasowało, teraz i tak je odkleje

no ok - niech ci będzie - ale czemu ktoś miał je naklejone na "fabrycznym" lakierze w miejscu całkiem nie do tego ??
nie zastanawiało Cię ?

no ok - niech ci będzie - ale czemu ktoś miał je naklejone na "fabrycznym" lakierze w miejscu całkiem nie do tego ??
nie zastanawiało Cię ?

szczeże to nawet nie wiedziałem gdzie powinno być, zdziwilem sie że powinno być wyżej bo brzydko to wygląda Xd

Amortyzatory
Powrót