• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] 1.8TS świeci się kontrolka wtrysku

• Autor wątku Autor wątku dybik1.8ts
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dybik1.8ts

Guest
Witam, alfaholików,
świeci się kontrolka wtrysków, jakieś 3 lata temu w serwisie komputer wykazał uszkodzenie czujnika faz rozrządu, okazało się jednak że załamała się kostka złączeniowa. Po zamontowaniu wszystko grało aż do października tego roku. Na komputerze znów wykazalo ze to czujnik ale serwis(inny niz 3 lata temu) byl tak ch...wy ze chcieli wymieniac czujnik wraz z calym rozrządem. Mysle, ze to o samo co wtedy tylko pojecia nie mam gdzie ta kostka jest zeby to samemu zrobic.
Czy ktoś z Was mógłby mi napisać gdzie to jest?
Gdzieś czytałem, że ponoć często się to dzieje i że trzeba tam polutować
Pozdrawiam i proszę o POMOC

jak dobrze pamiętam jest takie pudełko pod kierownicą miałem tak samo kostka w czasie wstrząsów się poluzowała i świeciły wtryski nie mam jak teraz sprawdzić bo córa jest na uczelni ale jak wróci to zprawdze i dam znać

dzieki wielkie, to czekam na info
pozdrwiam

---------- Post dodany o godzinie 16:28 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:55 ----------

temat nie aktualny:) znalazlem urwany kabelek przy kostce zlączeniowej.
Pozdrawiam.

Amortyzatory
Powrót