• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

1.8 TS nie odpala.. PROBLEM

Sulerz

Nowy
Auto
Selvio 2.0 280 KM ---> T9 TTTTT
Witam mam problem z moja alfa... przestala palic.. ale zaczne od poczatku ..
wyjechalem z domu normalnie zapalila.. jechalem powoli bo silnik byl jeszcze zimni ..
po przejechaniu okolo 1 kilometra dodalem gazu na 3 i auta nagle "zamulilo" spuscilem noge z gazu
i obroty spadly na 1 po czym pochwili zgasla...
odpalilem drugie raz przegazowalem ... po czym nagle tak jak by z lewej strony silnika wocodzil szum a nie szum cos jak by lekko ocieralo .. uderzalo o cos..
po czym zgasla i nie odpalila juz.... mial ktos juz podobny problem ... ??? jutro ma przyjechac mechanik z komputerem i sprawdzac wszytko...

Na moje oko rozrząd przeskoczył. Nie próbuj odpalać i czekaj na mechanika. Komputerem raczej nie sprawdzi. Blokady założyć i wszystko będzie wiadomo.

Amortyzatory
Powrót