1.8 t.s GAZ sekwencyjny Gasla podczas jazdy problem

• Autor wątku Autor wątku bart8220
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bart8220

Guest
Witam wszystkich
Moja alfa 1.8 t.s z instalacja sekwencyjna dala mi dzisiaj w kosc wyjechalem w dluzsza trase po po 150 km zgasilem silnik za pare minut chcialem ja odpalic i najpierw nie chcial sie wylaczyc CODE co juz sie zdarzalo ale nie w tym problem wiec po przekreceniu kluczyka wygladalo tak jak by akumulator byl slaby ale po wielu próbach odpalila wiec ruszylem w droge powrotna przed pierwsymi swiatlami wrzucilem na luz i zgasla odpalilem ja ponownie ruszylem nastepne swiatla wrzucam na luz i znowu gasnie ale odpalilem ja z biegu bo z kluczyka niechciala sie odpalic chyba ze wciskalem gaz przez 150 kilometrow wrzucalem na luz i zawsze gasla dojechalem pod dom zgsla probowalem odpalic i nic tak jak by akumulator siadl. poswzedlem do domu po okolo godzinie moze wiecej ide ja odpalic i ku memu zdziwieniu jak nowa odpalila chodzi na luzie a ja zglupialem Niedawno wymienialem rozrzad gdzies tak 1.5 miesiaca temu dojechalem do anglii i tu sie zaczelo wszystko prosze podpowiedzcie co to moze byc !!!

Ja bym nie stawiał zaraz na instalacje LPG. Czy na benzynie też były te problemy czy tylko na LPG?

Jeśli Ci motor miły - nigdy nie zapalaj samochodu na biegu, a już z pewnością nie taki, który ma pasek, a nie łańcuch rozrządu. - to taka moja rada.

bart8220 napisał:
Problemy sa i na benzynie i na LPG

Jeśli tak to problem raczej po stronie instalacji benzynowej a nie LPG. Najlepiej pojedź na komputer na pełna diagnostykę.

Amortyzatory
Powrót