Jak w temacie ilu Was jeszcze jest posiadajacych ten silnik. Wiem ze robili go niecale dwa lata i wiele tych silnikow nie wyszlo. Ja swoja trzymam szkoda mi sprzedawac ze wzgledu na ten silnik - chyba ostatni boxer w alfie ?
Jak w temacie ilu Was jeszcze jest posiadajacych ten silnik. Wiem ze robili go niecale dwa lata i wiele tych silnikow nie wyszlo. Ja swoja trzymam szkoda mi sprzedawac ze wzgledu na ten silnik - chyba ostatni boxer w alfie ?
jeszcze są 1.3/1.4 i 1.6 ale prawda, co raz mniej posiadaczy boxerów
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.
My mamy AR 145 boxerkę ale 1.4 z 95' więc to nie 1.7
Ja mam 146 1.7 16V Niedawno ją przywróciłem do życia właśnie po zawale serca, tylko dlatego że tak mało ich jest.
Ja swoja wręcz odwrotnie chcę/potrzebuję sprzedać (chociaż żal d.. ściska), tylko nikt jej nie chce (0 telefonu) a taka ładna jest, amerykańska.
Więc pewnie dalej zostanie, chciał czy nie
Ostatnio edytowane przez michal_lc4 ; 08-01-2016 o 00:53
MM Garage - Naprawy, wymiany. Sprzęgła, rozrządy, hamulce, zawias... dłubie bo lubie.
https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=hl
Z AR było: 156 Pussy Wagon 1.9 JTD 115KM / 146 1.7 16V Boxer
Posiadam AR 145 16v (129KM) boxer. Kupiłem ten samochód ze względu na silnik ponieważ w tej wersji jest to rodzynek. Jest ich bardzo mało w europie.
Silnik ten posiada 4 przepustnice i ma duży zakres obrotowy, zdaje mi się że do okolo 7500obr/min. Mam w nim obecnie wydech przelotowy, wiec brzmi fajnie jak subaru i przy okazii strzela z wydechu.
Posiadam tez AR145 1.6boxer (103KM), którego też kupiłem ze wzgledu na silnik i w celach użytkowych. Silnik ma fajna charakterystykę i dobrze ciągnie od dołu w całym zakresie obrotowym (do okolo 6500obr/min) wydając przy tym fajny warkot.
Jeśli chodzi o właściwości jezdne AR145 boxer to ogólnie fajnie się prowadzi. Podejrzewam że może na to też mieć wpływ niski środek ciężkości silnika .
Na zawieszeniu seryjnym można odczuć jakby samochód miał usportowione zawieszenie.
Ostatnio edytowane przez yarecky ; 07-01-2016 o 12:22
no to na ta chwile mamy:
- 2 sztuki 146
- 1 sztuke 145
Ja swoja narazie mam w oryginale. Mam w niej troche bzdur do zrobienia jeszcze typu:
- zamek (nie otwiera ale zamyka od strony kierowcy)
- szyba od kierowcy spada z prowadnicy - uszczelka do wymiany
- nie dzialaja wentylatory i klakson - troche stoi nie odpalana wiec pewnie cos zasniedzialo lub przekaznik
- demontaz gazu calkowity, poprzedni wlasciciel zamontowal gaz
- sprezarka klimy cos zaczela halasowac i ciezko chodzic
- wtryski mi chyba leja swieci sie marchewa i sie dusi na benzynie a na gazie chodzi dobrze.
Moj rocznik to 95, wydech wymienialem w 2010 stary byl oryginalny. Wzialem taki sam zamiennik kupowalem na ebayu w Niemczech.
Bede mial troszke czasu to ja doprowadze do porzadku.
Daj jakieś zdjęcia
co prawda nie 1.7 ale 1.4 (1.3) czyli 1351ccm posiadam i ja. Fakt że to faktycznie już rodzynek. A i w budzie 145
Rzeczy niemożliwe wykonuje od razu, Cuda zajmują mi trochę czasu
West Coast Custom Fenix Garage by Ortes
Alfa Romeo 145 1.4 boxer in LPG on board