Ktos wymieniał na gwarancji po gwarancji coś zaproponuje jakąś firmę model itp.
Chciałbym poczuć jak działa start stop.
Ktos wymieniał na gwarancji po gwarancji coś zaproponuje jakąś firmę model itp.
Chciałbym poczuć jak działa start stop.
Wymieniałem na gwarancji. Na ten sam model, co był fabrycznie, bo akumulator zamawiało ASO. I co Ci mogę więcej napisać?
Chyba tylko tyle, żebyś się przygotował na litanię błędów do skasowania po odpięciu akumulatora
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
moj byl wymieniany na gwarancji pi 8mcach. sypbal bledami przy rozruchu i nie chcial sue naladowac w aucie powyzej ok 65% wg ibs. na testerze w aso raz ledwo przeszedl test wtedy nie wymienili dopiero pare tyg pozniej znow vyl test i oblal.
Nie miałem żadnych problemów z akumulatorem (odpalał nawet w zimie przy -15 st. C), oprócz tego, że S&S praktycznie nie działał od początku. O tym, że w ogóle coś takiego jak S&S istnieje w moim aucie, dowiedziałem się w trakcie nocnej trasy do Chorwacji po przejechaniu ponad 300 km po autostradzie, ale działało tylko przez jedną noc. Po pół roku postanowiłem zgłosić to do ASO na gwarancji, bo uznałem, że później to już będą się migać, żeby wymienić akumulator na gwarancji. Po wymianie akumulatora S&S działa już po 1-2 km od startu i muszę pamiętać, żeby go wyłączać, a włączam tylko przed skrzyżowaniem, na którym wiem, że trochę postoję.
hmm ale to nie miałeś komunikatu "SS niedostępny"
Pytam bo mi ostatnio pojawił się taki komunikat. Co innego w mojej Giuliettcie tam nie działą (chwalić pana ) i nie ma żadnego info (również chwalić pana ).
Tylko, że u mnie w Giulii to było jakoś dziwnie powiązane z zepsutą lampą i światłami długimi. Obecnie pracują nad tym w serwisie. Samochód powinienem mieć na dniach. NIGDY wcześniej nie miałem problemów z SS (oprócz tego, że mnie akurza niemiłosiernie to ręczne wyłączanie)
dokładnie powinna być opcja sterowana przez użytkownika. Tak jak jest to w mazdzie że steruje się pedałem hamulca. Np jadąc codziennie tą samą trasą do pracy wiem dokładnie ile stoję w jakich miejscach a w których wyłączanie jest totalnie bez sensu bo będzie trwało 2sek.
To powinien być wymóg europejski Chyba, że to patent Mazdy to będzie ciężko
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Nigdy nie miałem żadnego komunikatu odnośnie nie działania S&S.
Już o tym pisałem - wystarczyłby przycisk na kierownicy do wyłączania silnika a'la S&S, gdy samochód już stoi np. na światłach. Ale nie, wtedy to już jest po herbacie - możesz sobie naciskać, ale silnika na tych światłach już nie wyłączysz przez S&S
Panowie mój aku chyba umiera..
Gdy przepłynął wielką wodę był nieboszczykiem, ale oddałem do firmy, która się specjalizuje w temacie, zreanimowali go i powiedzieli, że pożyje dłużej niż nowy zamiennik.
Było to pół roku temu.. w sobotę dziwnie odpalił, zrobiłem 35 km, odpalił normalnie, w niedzielę znów się zająknął, póżniej stał cały dzień i wieczorem już nie odpalił. Ładował się przez noc na max, odpalił bez problemu, zrobiłem 35 km, wieczorem znów odpalił normalnie, a dziś rano (w nocy padało) znów ledwo co, że nawet błędy połapał.
Jak myślicie? Chyba po nim?
Jaki aku proponujecie? Teraz mam 95 (katalogi podają jeszcze 80), S&S wyłączam, natomiast w większości jeżdżę odcinkami typu 2 km i pewnie to zabija..
Proponuje 2km przejść piechota a wieczorem jak ruch mniejszy dać wycisk julce. Powinno pomoc w dłuższym okresie i kierowcy i julce:-)