Cześć,
temat być może już poruszany, ale chciałbym go odświeżyć. Po mału podchodzę do zakupu swojej pierwszej Alfy, padło na dwa modele GT lub Brera no i tu moje pytanie, które wybrać? W gre wchodzą dwa silniki 2.0 JTS lub 2.2 JTS, czemu te? V6 za dużo palą, a diesle nie są dla mnie, robię rocznie 10-12 tys. kilometrów. Liczę się z ewentualnymi "przygodami", ale uważam, że jak dbasz tak masz. Rodzice kupili "niezawodną" Toyote i wartość auta poszła już na naprawy.
GT za 20k gdyby się udało to mógłbym mieć igiełkę, jeśli chodzi o Brere to dałem sobie budżet 30k. Na pewno w jednym aucie elektronika mniej się będzie pieprzyć niż w drugim, ale jak duże różnice są np w jeździe i ogólnej mobilności tych dwóch modeli lub samym wrażeniu z jazdy? Miałem okazję na żywo widzieć fajną GT z chromowanym wykończeniem wewnątrz, obszytą kierą i naprawdę jak na auto za 10/14k robiło wrażenie.
Z góry dzięki za pomóc i postarajcie się jak najmniej skupić na krytykowaniu JTS'ów, będzie trzeba dać pare grosza za naprawę - no problem, jazda na benzynce oddaje.