Przecież 205/55/16 to standardowe opony - to że opciera to nie jest ich wina...
Przecież 205/55/16 to standardowe opony - to że opciera to nie jest ich wina...
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
a ja mam 215/55R17 i to kolejne chyba 10mm wyżej (obrys koła jak standardowych 235/45R18) i jak na razie nie obcieram nawet w koleinachjakieś niższe auta przecierają szlaki
a co do tego czy jest dobre na zimę, to zawadza mi tylko praca wycieraczek, a właściwie ich zamarzanie przy dużych opadach śniegu - niestety nie mam podgrzewanej strefy wycieraczek, a tak to w zadek grzeje i to dobrze grzeje![]()
Jak przymarzał w 147 tak w 159 też przymarza. Powinni w końcu zmienić dostawcę albo konstrukcję tych nieszczęsnych linek hamulcowych bo mnie to irytuje. Żeby co dwa lata linki wymieniać!?
---------- Post dodany o godzinie 10:25 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:20 ----------
W ramach gwarancji także dostałem 90Ah by Magnetii Marelli (numer części zgodny co do joty z numerem wg ePer'a), więc na 100% się mieści.
---------- Post dodany o godzinie 10:29 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:25 ----------
Wg mnie nie można. Zamówiłem swego czasu w ASO by wymienić jedną sztukę, bo dawała niewłaściwy strumień (a przedmuchwiawanie nie pomagało). Przyglądałem się mu na wszystkie sposoby i mojego raczej się nie da (MY'07).
33 1.7IE 8v Mirto Verde; 75 1.8 ie Rosso Alfa; 159 SW JTDm Q4 Nero Carbonio Met. & Poltrona Frau inside
Ypsilon 0.9 TA BiColore Platinum
było: 147 Selespeed, 146 1.6 TS
Mnie też ręczny zamarza, ale dopiero pierwszy raz od nowości. Jeżeli chodzi o wycieraczki, to tak mi przymarzły ostatnio, że przy odrywaniu od szyby rozwaliłem plastik w mechanizmie wycieraczek i cały był do wymiany ;/ - w ASO koszt ok 800zł. Dlatego uważajcie, żeby ostrożnie odginać przymarznięte wycieraczki.![]()
ja podczas mrozow ręcznego nie używam wcale
I tu się zgadzam - nie ma co ryzykowaćNapisał Kowalski
Ostatnio widziałem kobietę driftującą na śniegu z zamarzniętym ręcznym - widok bezcenny, w miarę upływu czasu miała coraz głupszą minę "no ale dlaczego nie jedzie prosto????"
Ale w hali garażowej ogrzewanej używam - jakoś mi tak weszło w nawyk, że nawet tego nie kontroluję.
Pozdrawiam
== Mr_Kain ==
Chłopcy to są w agencji towarzyskiej, my jesteśmy Młode Wilki (umiarkowanie młode hehe)
HW: AR 159 SW 1.9JTDM Q-Tronic 10'2007 + Loudlink | ThinkPad T440s i5 12G 256G | iPhone 4 | E55
mrozow duzych jeszcze u mnie nie bylo, -12 to nie wiele tak wiec obylo sie bez problemowswiece przed zima wymienione, paliwo tylko na orlenie i jezdzi
co do klamek czy uszczelek - przymarzaja, silikon w sprayu troche ulatwia sprawe![]()
..... powered by www.cinsoft.pl