Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy 123456789
Pokaż wyniki od 81 do 85 z 85

Temat: Jednak Tonale

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Stelvio 23 Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Michal94 Zobacz post
    Witam, czy tonale to jeszcze alfa czy opel albo lew ?
    To Jeep Nie ma jeszcze nic wspólnego z PSA, bazuje na podzespołach dawnego FCA.
    Chociaż nie wiem czy to dobrze, bo płyta podłogowa z której korzysta Alfa to to rozwinięcie płyty od Granade Punto...

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulia 2.0T MY23

Domyślnie

Cytat Napisał Michal94 Zobacz post
    Witam, czy tonale to jeszcze alfa czy opel albo lew ?
    Moja Giulia ma 5 lat i przymierzam się do zmian ale na co …. Te nowe alfy to już chyba nie są alfy ….chyba że się mylę
    Widzę że rozgorzała dyskusja odnośnie mocy …alfa zawsze miała kilka koni więcej od konkurencji. W mojej Giulia nie narzekam na brak wręcz przeciwnie nie ma dróg żeby wykorzystać ten potencjał….
    Czyli giulie zamienić na tonale chyba nie ma sensu tak wnioskuje z tego wątku
    Giulię jeszcze sprzedają, możesz odświeżyć po prostu

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

No jeszcze jeszcze.... już 8 lat, paleta silników już żadna, wybór kolorów czy felg żaden ale jeszcze, jeszcze ktoś czasem kupi.... Ile tego zeszło w sumie? Dramatycznie mało. Szkoda.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

akurat jeśli chodzi o paletę kolorów czy wybór felg/tapicerek/opcji to w Tonale nielepiej niż Giulia/Stelvio. Ja celowo łapałem Tonale ze stocku z końca 2023 żeby mieć alkantarę. Dziś wybór to tylko czarna skóra (ew. w opcji bez wentylacji jako Tributo), pomijam szmatki gdzie wielu opcji nawet nie da się dołożyć.
    Konfigurator Giulii/Stelvio 2016-2020) to zaś była maskara, za dużo opcji, za dużo błędnych konfigów gdzie coś taniego umknęło dealerowi i było auto dla wielu nie do kupienia za brak (schowek na okulary/nawiewy na tył/dzielona tylna kanapa/szyba z filtrem IR) - czasem w wypasionych konfiguracjach i cenach ale zdyskwalifikowanych - w sumie lepiej było mi brać Giulię do produkcji wtedy idealnie dobraną w każdym detalu konfigiem i z rabatem - mniej zapłaciłem niż za niekompletne paromiesięczne stocki z których żaden mi nie pasował jak bym sobie marzył.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

Nie mogę od lat pojąć JAK MOŻNA TAK PROWADZIĆ BIZNES....