- - - Updated - - -
Mam jeszcze jedno pytanie czy do TBI sa podtrzebne uszczelki miedziane pod wtryski bo w EPER nie widze nic takiego tylko zestaw naprawczy w postaci spinki, niebieskiego oringa i 2 podkladek gumowych do Giuliette QV 235KM
- - - Updated - - -
Mam jeszcze jedno pytanie czy do TBI sa podtrzebne uszczelki miedziane pod wtryski bo w EPER nie widze nic takiego tylko zestaw naprawczy w postaci spinki, niebieskiego oringa i 2 podkladek gumowych do Giuliette QV 235KM
nie.
Zabite były syfem wtryski 2 ledwo co działają a dwa niesprawne, w serwisie boscha sprawdzili i 4 niesprawne uznali czyścili testowali. Dlatego nie było odpowiedniego ciśnienia żadnego błędu nie miałem o wypadaniu zapłonu, więc do wymiany wszystkie 4sztuki zakupiłem chińczyki zobaczymy jak to będzie jeździć na tym. A znasz się na raportach odnośnie z badania wtryskiwaczy to byś mógł ocenić faktycznie ich stan o dla mnie to magia same cyferki żadnych wykresow
wrzuc na ogolny i zobaczymy.
IMO: jesli nie sypało błędami przy wszystkich wtryskach niesprawnych to tak jakby ktoś kogoś próbował naciągnąć na koszt kupna 4 wtryskiwaczy...
RSP: test reakcji. opóźnienie od włączenia wtryskiwacza do wtrysku (tutaj trochę długa)
STRK: liczba skoków na minutę
HP - wysokie cisnienie,
LP - niskie cisnienie
no i co wynika z tych opisow, dało by je zregenerowac czy nie?
jakim momentem dokrecac wtryskiwacze chodzi mi o te srubki oraz kolektor szukam na forum info ale nie moge nigdzie znalezc
Listwa 2-2.5
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
juz skrecone wszytsko wtryski nowe a mimo to blad 1670 jest nadal czyli pozostaje wymiana pompy bo ta ktora kupilem nowa ale noname z odwrocona wtyczką nie dawala rezultatu blad byl. Wiec sa dwie opcje po prostu na nowej pompie blad byl bo wtryski byly walniete po wymianie wtryskow na nowe ale na starej mojej pompie blad jest, wiec pozostaje kupic pompe z opla lub uzywke oryginalna sprawna i z ew mozliwoscia zwrotu jej jakby okazalo się ze to nie to.