jak w temacie, jaki środek polecicie do mycia przepływomierza w myjce ultradźwiękowej?
I czy tym samym środkiem można myć pozostałe czujniki takie jak czujnik doładowania, ciśnienia na CR i regulator z pompy wysokiego ciśnienia?
jak w temacie, jaki środek polecicie do mycia przepływomierza w myjce ultradźwiękowej?
I czy tym samym środkiem można myć pozostałe czujniki takie jak czujnik doładowania, ciśnienia na CR i regulator z pompy wysokiego ciśnienia?
Podobno spray do odtluszczania tarcz hamulcowych sie nadaje do czyszczenia przeplywki, ale jak jest w kiepskim stanie to nawet czyszczenie nie pomoze i wymiana jest nieunikniona.
zmywarka do naczyn a pozniej kontakt spray, pomoze na kilka dni ;P filtr powietrza trzeba zmienic wtedy sie nie bedzie brudzil.
nie nie, z moim wszystko jest ok. Pytam profilaktycznie po prostu
Profilaktycznie to wymieniaj filtr wtedy przeływka nie będzie się brudzić, jak juz zaczniesz czyscic to sie szybko posypie. Korodujące druciki powodują uszkodzenie a tego nie da się już tak wymyć.
profilaktycznie to filtr powietrza zmieniam razem z olejowym i olejem co 8 tys ;)
Dzis przepływomierz kosztuje 250 - 300 zł. nie to co w 2002r - kiedy kosztował 1200zł w serwisie. wymień a nie czyść. Czyszczenie niewiele da. Ja na 180 tys miałem 3 przepływomierze. Pierwszy BOSCH od nowości do ok 60 tys km. Drugi, także BOSCH, jakieś 20 tyskm. Teraz jest jakiś włoski za 250 zł- już ze 100 tys km i sprawny.
ja kiedyś uszkodziłem przepływomierz myjąc go w wanience
nie dało się jechać bo gasł
a czym go myłeś??
Alkohol izopropylowy "IPA" wysokiej czystości - TYLKO TYM! Żadnych zmywaczy do hamulców, spirytusów itp. Czyściłem techniką przelewową i jest super już od 20 tys. km. Dodam, że moja przepływka ma 160 tys. km i trzyma parametry jak nowa.