• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Dziwny dźwięk w okolicach deski - podszybia??????

Ja też tak mam !! Mam nową niiunie , byłem z tym w serwisie , najpierw stwierdzili ,że to zawory spustowe w filtrze powietrza podobno są za luźne i masowo je wymieniają - nie pomogło , potem regulowali mi drzwi bo tylne bardziej odstawawły -- nie pomogło , na razie nie mam czasu pojechać znowu , ale widzę ,że może sam sprawdzę nawiew i to nadkole.

U mnie ewidentnie drga kratka nawiewu.Może mi ktoś podpowiedzieć jakimi kluczami/narzędziami można ją odkręcić i co tam można przy tej operacji popsuć?Dostęp ze względu na szybę nie jest najszczęśliwszy.Pzdr.

Ktoś już zawalczył nad tematem skutecznie? U mnie terkoce czasami tylko przy pewnych obrotach/drganach i tylko przy temp bliskiej 0`C

Ktoś już zawalczył nad tematem skutecznie? U mnie terkoce czasami tylko przy pewnych obrotach/drganach i tylko przy temp bliskiej 0`C

Dokładnie to samo :) Olałem już sprawę, nie będę się przejmował, bo szkoda nerwów... :)

Też tak mam, ale słyszałem że to problem w 159. Czasami to denerwuje, ale da się przyzwyczaić...

a u mnie nic nie dobiega z prawej tylko z lewej strony czyli od kierowcy.
Przez miesiace zauwazylem ze dziwk terkotania slychac glowniej jak jest w trakcie lub o deszczu wiec predzej u mnie bedzie to nadkole, jak bede mial chwile zajme sie tym i napisze co i jak.

W jednym z tematów o skrzypieniu podszybia itp. ktoś napisał o tym jak użył silikonu w sprayu, czy jakieś podobnego smaru, gdzieś go wstrzyknął i problem ustąpił. Niestety nie mogę znaleźć tego tematu, jeśli ktoś wie co to był za wątek, to proszę o wklejenie linka tutaj. Będę wdzięczny.
Pozdrawiam.
- Rafał

Cholera! Mamy takie fajne fury a takie pierdoły w nich wyskakują czasem, że bez radia nie ma co jechać. ŻAL! no!

Witam ponownie!Mam prośbę.Czy ktoś może mi powiedzieć jakim kluczem można odkręcić kratkę nawiewu na konsoli przedniej na podszybiu?Dostęp z racji szyby jest niestety dość ograniczony a kratka ciągle drga i zaczyna mnie irytować.Pzdr.

Panowie u mnie to samo ale tylko przy ujemnych temperaturach. Zabawa rozpoczyna się przy 60 km/h. Faktrycznie może dałoby się to załatwić silikonem w sprayu?

Ponawiam temat ktoś z 26r? U mnie prawa strona, od 80km/h nic na to nie ma wpływu jedynie prędkość, dźwięki takiego strzelania wodnistego gdzieś pod podszybiem/deską

Amortyzatory
Powrót