• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Uchwyty reflektorów MiTo - jako części zapasowe

Rally

Nowy
Auto
33 1.4, 156 2.0 Selespeed, Giulietta '12 190KM, MiTo 105KM, '13, Stelvio '21 280KM
Witam,
czy ktoś eksperymentował z zapasowymi uchwytami reflektorów do MiTo?
tymi fabrycznymi dostępnymi jako części zamienne lub innymi?
Jakieś doświadczenia?
A może ktoś posiada model 3D do druku?

Dzięki za pomoc

Ok.
To będę musiał sam przygotować sobie takie części-uchwyty.
Wiadomo, że oryginalne reflektory są wartościowe i brak uchwytu nie powinien ich eliminować z życia.
Wiemy też, że drobne stłuczki często kończą się tylko pęknięciami samych mocowań.

Jeden uchwyt L i P już mam opracowany. Pozostałe robią się

Cześć, chodzi ci o te dinksy co się przykręca reflektory?
W mojej Alfie już zmatowiały,polerowanie trochę pomogło, ale od środka są już brudne.
Regeneracja kosztuje prawie tyle co nowe, a jest sporo powypadkowych w dobrym stanie, tylko mają pourywane uchwyty.

Cześć, chodzi ci o te dinksy co się przykręca reflektory?
W mojej Alfie już zmatowiały,polerowanie trochę pomogło, ale od środka są już brudne.
Regeneracja kosztuje prawie tyle co nowe, a jest sporo powypadkowych w dobrym stanie, tylko mają pourywane uchwyty.
Tak, chodziło mi o te uchwyty, które często się łamią przy drobnych incydentach.
Ponieważ serwisowe się cenią a mam potrzebę ich odtworzenia postanowiłem sam sobie takie zaprojektować i wydrukować.
Część już mam pozostałe się robią.
Myślę, że wkrótce będę miał komplet i na pewno w dużo atrakcyjniejszej cenie.

ponieważ nie mam na czym wypróbować tego górnego uchwytu poszukuję chętnego do pomocy.
Jeśli jest ktoś chętny pomóc to wyślę jeden uchwyt (lewy lub prawy) w cenie przesyłki w zamian za zwrotną ocenę - opinię - sugestie.
Czekam na chętnego

Amortyzatory
Powrót