Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 23456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 143

Temat: Alfa Romeo 159

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

120 na 150 - grupowo - na wiosnę -ok 1000zł ( zrobione przez chyba najlepszego z najlepszych )
    2008 za 35-36 - brzmi dobrze
    diesel awaryjny ? kto ci tak gadał ?
    my jakoś jeździmy - czyli nie ma źle

na co ?
    jak w każdym innym ( alfa to nie jest kosmiczna technologia)
    zawias , turbo , sprzęgło , blacha , elektryka

to jest autko jak każde inne - tu nie ma cudów

Użytkownik Ogier Avatar stefek
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Auto
    159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

Dzięki bocian za odpowiedź Już praktycznie kupiłem tą 159tkę Znajomy sprzedawca z salonu Alfy przewiózł mnie kawałek, by sprawdzić jak w jego rękach samochód się sprawuje i wyszedłem z samochodu trochę w szoku, jakbym jechał w jakimś rajdzie wąskimi leśnymi ścieżkami. Jego manewry na drodze, super niebezpieczne, ale widać potrzebne by sprawdzić dokładnie stan zawieszenia (gość jest utytułowanym kierowcą, sam ma 159tkę) nie wykazały żadnych wad, turbo bez zarzutu. Po sprawdzeniu na podnośniku itp jedynie wahacz niedługo do wymiany i rolka (od rozrządu?) bo przy uruchamianiu trochę piszczy, i to tyle. Możliwe że przydałoby się również wymienić rozrząd, ale to muszę się jeszcze dowiedzieć czy nie był przypadkiem wymieniany tam w Danii. Autko w jego mniemaniu w super stanie i w bardzo dobrej cenie. Także zostały raczej tylko formalności Jedynym minusem są felgi, bo jedynie stalowe na letnich oponach :/ Będę musiał czegoś poszukać na lato, ale to już po nowym roku Dzięki jeszcze raz za odpowiedzi, ja zaczynam czytać forum by zgłębiać tajniki tego pięknego samochodu!

A jeszcze Bocian co miałeś na myśli, że zrobione grupowo na wiosnę i u najlepszego z najlepszych? Grupowo czyli filtry + chip? Ten znajomy z Alfy mówił, że najlepiej podjechać do Dukiewicza do Warszawy, z kolei znajomy który sprzedaje auto poleca VTECH w Olsztynie (w VTECH dfp z chipem jakoś 1500zł), a że jestem z Olsztyna to chyba nie będę lecieć do Warszawy.
    Ostatnio edytowane przez stefek ; 18-10-2012 o 07:55

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

na myśli miałem cinsoft.pl
    cinek - dla nas na forum

opinie :
    poczytaj np tematy w dziale tuning po I , II i III turze

że jesteś z Olsztyna ...

z wybrzeża nawet chłopaki jechali do cinka - żaden nie żałował ...

o Vtech - chyba też wcale źle nie piszą
    no ale to już sam zweryfikujesz

Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Auto
    159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

Cała Polska do przejechania - o kurcze nie no bez przesady Gdyby było bliżej, godzinka drogi to z chęcią bym zawitał, a tak niestety trochę chyba bez sensu. Do Dukiewicza w Warszawie jeszcze mogę podjechać, bo w Warszawie bywam parę razy w miesiącu, ale chyba zdecyduję się na VTecha tu na miejscu.

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto

Domyślnie

poczytaj co oferuje duk. i V - wtedy podejmuj decyzję

oba " zakłady " są do "poczytania" w necie

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cinek spoko OK
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Auto
    159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

Mam 2 pytanka : w instrukcji ściągniętej z internetu wyczytałem, że w wersjach z 4 podnośnikami elektrycznymi szyb są elektrycznie składane lusterka i składa się je przyciskiem obok 'strzałek' do regulacji lusterek. Mam wersję z podnośnikami dla każdej z szyb a ten 'przycisk' nie daje się wcisnąć. Mam rozumieć, że składane elektrycznie lusterka to jest opcja dodatkowa, czy w każdej wersji z elektrycznymi 4 szybami one występują?

I 2 pytanie : wyczytałem w isntrukcji, że po przytryzmaniu 2sekundy przycisku odblokowania drzwi na pilocie opuszczają się szyby - ok, to działa. Natomiast zamykanie szyb już nie działa, wciskając przez 2sekundy i dłużej przycisk zablokowania auta nic się nie dzieje. Co robię źle?

W instrukcji też wyczytałem o doświetlaniu przy parkowaniu, że jest przycisk tam po lewej stronie. Jak to aktywować? Jakaś kontrolka na wyświetlaczu powinna się pojawić?

Użytkownik Znawca Avatar Paweł_
    Auto
    Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał djstefan Zobacz post
    I 2 pytanie : wyczytałem w isntrukcji, że po przytryzmaniu 2sekundy przycisku odblokowania drzwi na pilocie opuszczają się szyby - ok, to działa. Natomiast zamykanie szyb już nie działa, wciskając przez 2sekundy i dłużej przycisk zablokowania auta nic się nie dzieje. Co robię źle?
    Ver początkowe z 2006 miały zarówno opuszczanie jak i podnoszenie szyb a potem bodajże po lifcie już nie
    Who's the evil man, who's the righteous man, and who's the shepherd???

Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Auto
    159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

Aha, no ale skoro opuszczenie szyb działa to podniesienie też chyba powinno? Można takie coś ewentualnie na komputerze zaprogramować? Że automatycznie podnoszą się szyby przy zablokowaniu auta? Bo mam umówioną wizytę w serwisie Alfy na przegląd i wymiany niezbędnych części, bo dopiero co ją zakupiłem i tak sobie teraz myślę o co by można jeszcze poprosić Planuję zakupić sobie takie czujniki parkowania : http://allegro.pl/czujniki-parkowani...698625793.html , znajomy kupił takie same i 2lata jeździ bez problemu.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

kolego od liftu masz tylko opuszczanie szyb z pilota i nie da sie tego aktywowac bo juz ktos probowal.Skladane lusterka byly opcja dodatkowa i trzebabylo sobie to dokupic.Doswietlanie masz gdy sobie pociagniesz dzwignie kierunkow do siebie tak jak wlaczasz dlugie swiatla-pociagasz raz masz 30 sek,2-60 sek,3-130 sek i nie pamietam do ilu.Mysle ze o to Ci chodzilo??

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia