Niestety większość kiedy poradzi sobie z problemem zapomina że forum istnieje.
Niestety większość kiedy poradzi sobie z problemem zapomina że forum istnieje.
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf
i kolejne złośliwości ehh... koleżanka Olcia nie miała czasu zajrzeć na forum i odpisać bo jest bardzo zapracowana, szczerze to po przeczytaniu niektórych odpowiedzi to mi ręce opadająpowiedzcie mi z ręką na sercu czy któreś z was zna się choć trochę na selespeedzie?? rozbierało to ustrojstwo własnymi rękoma?? selespeed żyje własnym życiem i jak ma focha to nic z tym nie zrobisz póki mu się nie odwidzi
(to oczywiście żart dla rozluźnienia atmosfery) a do rzeczy autka nie udało się shamować dokładnie bo nie chciała wyrzucić na luz przy tak wysokich obrotach, moje autko już chyba się do mnie tak przyzwyczaiło, że nie daje się nikomu obcemu dotknąć, bo nawet nie dała się im podłączyć do ich komputera (ponoć droższego nie ma w polsce) czyli suma sumarum miałam miłą wycieczkę do słupska
ogólnie warsztat i hamownie mają fajną ale moje autko jest jedyne w swoim rodzaju i chyba za to ją kocham
a i tak ogólnie była mi chyba wdzięczna że ją z stamtąd zabrałam, bo zaczęła lepiej jeździć
dziękuję za uwagę i pozdrawiam
![]()
Raczej pod twoim adresem nie widzę żadnych złośliwości tylko spójrz na to z innej strony: zadajesz pytanie dzień przed wyjazdem do Słupska, ileś osób tam odpowiada, nie patrząc, że jest w pracy, zajęta czy też bawi dzieci. Zachowanie minimum to udzielenie odpowiedzi lub poinformowanie, że będzie później bo nie masz czasu. Co do selespeeda to masz rację, niewielu ją widziało, bo mało tego jeździ. Szybciej wycofano chyba to auto niż okazało się faktycznie złe (tzn. skrzynia). O jej przypadłościach mogę opowiedzieć kilka rzeczy, na które nie wiem, czy zwróciłaś uwagę w trakcie eksploatacji. A że w serwisie Fiata i Alfy trochę przepracowałem, poza tym byłem związany w inny sposób z tymi firmami więc się napatrzyłem. Skoro uważasz, że nikt nie zna się to przynajmniej napisz, gdzie była fałszywa informacja, no najłatwiej tak coś zarzucić komukolwiek i zamilknąć. A co do najdroższego kompa w Polsce to sprawa od zawsze była jasna: nie pomoże pieniędzy kupa kiedy majster d.upa. O czym staraliśmy się Ciebie między wierszami poinformować.
Pozdrawiam
1) tak jak prezes pisze, żadnych złośliwości, czekaliśmy wszyscy na odpowiedź
2) dlaczego nie poczytasz najpierw w dziale selespeed na forum zanim coś postanowisz?
3) odmawiałem Ci jechać do PitStop bo oni się po prostu tym NIE ZAJMUJĄ, ale postanowiłaś swoje
4) objeździsz jeszcze pięć serwisów a na koniec pojedziesz i tak tam gdzie miałaś pojechać od początku, suma sumarum wydasz 2x pieniedzy
spalanie 7.8l/100km
ok ok, po prostu jestem już może zbyt wrażliwa na tym punkcie, bo każdy uznaje się za znawcę, a gdy przychodzi co do czego to ojej nie wiem czemu tak się dzieje. do słupska zajechałam, bo i tak miałam po drodzea kasy żadnej nie straciłam
a co do selespeeda po prostu trzeba nauczyć się nim jeździć
a i bardzo wiele nauczyć
pozdrawiam i miłej niedzieli
Tak może nie każdy tu się zna od razu na wszystkim, ale każdy z nas ma doświadczenia z serwisami w Słupsku oraz ze swoimi pojazdami, warto pytać, słuchać i wyciągnąć wnioski. Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli.
spalanie 7.8l/100km
O selespeed wiem tyle że alfa ma fajny napis na dupci ,o pit stopie (czy raczej pic stopie) słyszałem tylko złe opinie tak więc tylko czekałem na rozwój sytuacji. Wracając do fachowców (coś o tym chyba wiem) to taki ktoś kto potrafi dokonać wielkich rzeczy w byle jakich warunkach i przy użyciu niezbyt wyszukanych narzędzi krutko, coś z niczego. Mam nadzieje tylko i tego Tobie olcia życze żebyś pomyślnie rozwiązała swój problem. Pozdrawiam.
- - - Updated - - -
Dawno sie już nie widzieliśmy,może jakiś spot? Mam propozycje u mnie na wsi jest takie miejsce gdzie można zrobić ognisko w jakąś niedzielę po południu.
jeśli nie będziecie mieli nic przeciwko, to chętnie zawitam kiedyś do was na spota![]()
Olcia, przeciwko na pewno nic nikt nie będzie miał, wcześniej tylko zgłoś chęć przyjazdu, żeby nie było lipy, że mamy gościa a z nas będzie tłok składający się z jednego lub dwóch alfamaniaków. Tak nawiasem mówiąc też pochodzę z Koszalina.