Czyli jak w temacie, ile tego tałatajstwa mieści się w Julce?
Czyli jak w temacie, ile tego tałatajstwa mieści się w Julce?
1+1 = 69czyli Wyższa Matematyka Stosowana
W 1,75 QV 450g. Jeszcze r134a
nie za mało?
POza tym ciekawe czy są różnice w zalezności od silnika
Ale jakby co to interesuje mnie do 1.4 120
450 +/- 20 - gazu oraz 130 ccm3 oleju , ISO:61, tyop RL-897..... ja dodaję jeszcze 2-3 ml kontrastu..... chyba takie same ilości wchodza do wszystkich silników.... zesto Giulietta na warsztacie ma nabite 560 gazu, dlaczego akurat tyle , nie wiem, to za duzo.
9none, dzieki za odpowiedź
Sprawdzę u siebie i tez powiem ile u mnie wyszło początkowo.
dopełnione do 450g.Było jakieś 390g, więc jak na dwa lata nieduży ubytek![]()
Witam, nie chcę zakładać nowego wątku, więc swój problem opiszę tutaj. Otóż od jakiegoś czasu w mojej Giuliecie bardzo słabo chłodzi klima w trybie auto. Byłem z tym w serwisie, uzupełnili czynnik, wymienili filtr i dalej to samo. Jak ustawiam temp i siłę nawiewu ręcznie, wszystko jest ok, ale jak tylko włącze AUTO, za chwilę mam tropiki w aucie. Może ktoś miał podobny problem lub ma pomysł co to może być. Dodam tylko że jestem totalnym laikiej jeżeli chodzi o samochód.
Using Tapatalk
Po miesiącu od odebrania samochodu z salonu okazało się że klima nie działa. Uzupełnili czynnik i pomogło ... na kilka dni. Po drugiej wizycie w warsztacie okazało się że na jest nieszczelność i czeka mnie wymiana przewodu i chłodnicy. Czy brak czynnika szkodzi układowi klimatyzacji?
Giulietta 1.4 MA / AR 147 JTDM 16V
Na szczęście nasze kompresory o zmiennej pojemności, posiadają sprzęgło elektromagnetyczne. W przypadku rozszczelnienie sterownik nie pozwoli włączyć kompresora. Natomiast każda większa nieszczelność lub rozszczelnienie układy ( w przypadku naprawy) powinno skutkować wymianą osuszacza.
Ostatnio edytowane przez lechtak ; 20-06-2014 o 14:38