Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Temat: Jaka pojemność baku w Mito benzyna 1,4 ??

profit
    Gość

Domyślnie Jaka pojemność baku w Mito benzyna 1,4 ??

Witam , jak w temacie. Czy orientujecie się jaka jest pojemność baku w MiTo 1,4 benzyna ? Zaznaczam , że chodzi mi o realną ilość paliwa jaką udało Wam się zmieścić do baku.
    Pytam , bo w katalogu podają jakieś 45 L . Natomiast mi już kilkakrotnie weszło 49 L. ( jak wyjechałem z salonu to ponad 51 weszło a lałem do trzeciego "strzału" pistoleta.)
    Dodam , że na wskaźniku paliwa nie było jeszcze totalnego zera. Choć i to nie zawsze też musi znaczyć pustynię w baku. Jak miałem Megane I , to wskazówka opierała się już o bolec a jeszcze można było ze 130 km zrobić.
    Oczywiście wiem , że nie należy jeździć długo na rezerwie ale tak dla świętego spokoju , jak kiedyś przyciśnie gdzieś na trasie to chciałbym wiedzieć ile jest jeszcze paliwa w baku.

Flar
    Gość

Domyślnie

Najwięcej nalałem około 44-45 litrów ale to już jeździłem prawie na oparach.

Użytkownik Świeżak Avatar serial
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    była Giulietta 1.4 170 Sport; jest Stelvio Super 200

Domyślnie

Pytanie czy dystrybutor pokazuje prawidłowo

profit
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał serial Zobacz post
    Pytanie czy dystrybutor pokazuje prawidłowo
    Nie no, takie historie to w PRL - u chyba były albo na zupełnie dzikich stacjach pod PGR-em. Tankuję na sprawdzonych stacjach (SHELL , Lotos, BP) trzy samochody.Zawsze się zgadza ilość zatankowanego/ zużytego paliwa.
    Flar - napisałeś , że 44 , 45 L wlewałeś i to było już na oparach. No właśnie , a ja tankowałem 48 ,49 L i wskazówka nie była jeszcze na samym dnie. Na samym dole to była raz - jak z salonu wyjechała. A tam sprzedawca mówił , że tylko 2L wlewają do baku.
    Chyba następnym razem kanisterek 5L wrzucę do auta jak już pustynia będzie i pojadę przetestować na własnej skórze

Użytkownik Rowerzysta Avatar andkula
    Auto
    Alfa Mito 1,4

Domyślnie

radzę nie opróżniać baku z paliwa do sucha bo może być problem z odpaleniem wozu

Pozdr

profit
    Gość

Domyślnie

A to dlaczego ? Przecież to nie sadzomiotacz. Pompa elektryczna powinna zassać paliwo bez problemu. A może się mylę ???

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar mantis30
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo MiTo

Domyślnie

Cytat Napisał profit Zobacz post
    A to dlaczego ? Przecież to nie sadzomiotacz. Pompa elektryczna powinna zassać paliwo bez problemu. A może się mylę ???
    Chyba chodzi o ten syf w paliwem, który się na dnie zbiera... Lepiej nie ryzykować zapchania przewodów paliwowych.

Użytkownik Rowerzysta Avatar andkula
    Auto
    Alfa Mito 1,4

Domyślnie

to próbuj zobaczymy wynik

Pozdr

Durzy
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał andkula Zobacz post
    to próbuj zobaczymy wynik
    Ja sprawdzałem. W Abarcie 500 SS, więc myślę, że spokojnie mogę tutaj pisać. Auto miało przejechane jakieś 50kkm. Oparów nie starczyło do stacji benzynowej. Od Wrocławskiego centrum (Rynek) jest zaskakująco dużo do najbliższej stacji... Bak wysuszyłem do cna (udało mi się dzięki temu zjechać ze środka ulicy). Po nalaniu 5 litrów paliwa, samochód ruszył bez jakichkolwiek problemów.

Co do baku, tam jest 35 litrów, ale mieści się więcej o przynajmniej 2 litry, bo niestety kilka razy udało mi się zatankować owe 35l. Pewnie do każdego auta wchodzi więcej niż podaje producent (mówię o tankowaniu do pierwszego, drugiego odbicia, nie pod korek!).

P.S. Ja się boję BP, jedyna stacja gdzie mi auto zatruli (i to na 98ultimate), już wolę Orlen.

matek80
    Gość

Domyślnie

Witam , jak w temacie. Czy orientujecie się jaka jest pojemność baku w MiTo 1,4 benzyna ? Zaznaczam , że chodzi mi o realną ilość paliwa jaką udało Wam się zmieścić do baku.
    Pytam , bo w katalogu podają jakieś 45 L . Natomiast mi już kilkakrotnie weszło 49 L. ( jak wyjechałem z salonu to ponad 51 weszło a lałem do trzeciego "strzału" pistoleta.)
    Dodam , że na wskaźniku paliwa nie było jeszcze totalnego zera. Choć i to nie zawsze też musi znaczyć pustynię w baku. Jak miałem Megane I , to wskazówka opierała się już o bolec a jeszcze można było ze 130 km zrobić.
    Oczywiście wiem , że nie należy jeździć długo na rezerwie ale tak dla świętego spokoju , jak kiedyś przyciśnie gdzieś na trasie to chciałbym wiedzieć ile jest jeszcze paliwa w baku.
    Mi wchodzi 55-56L. Zawsze tankuję do oporu, że we wlewie widzę paliwo. Mito ma przegrodę paliwową, która pomieści 10-12L do 45L baku. Dlatego trochę jest "zabawy" podczas tankowania, bo pistolet wcześniej wybija i trzeba delikatnie dolewać paliwo. Dowiedziałem się o przegrodzie w serwisie jak o tym wspomniałem. Przynajmniej na trasie i spokojnej jeździe udało mi się przejechać na baku 660KM!!!