Cześć, od początku posiadania giulietty chodzi mi po głowie "symetryzacja" jej tyłu.Posiadam najsłabszą uturbioną benzynę i gryzie mnie jedna końcówka wydechu, dwie wyglądają zdecydowanie lepiej. Chodzi mi o podmianę dokładki - dyfuzora w tylnym zderzaku mojej alfy na taki z żeberkami i najlepiej na dwie końcówki wydechu, jak było w QV i dieslach, dokładnie jak na załączonym zdjęciu. Do tego dochodzi podmiana wydechu końcowego na taki z dwoma końcówkami, wiadomo, trzeba będzie dospawać łapę na montaż, ale to już osobna sprawa, z pewnością do ogarnięcia.
Myślałem nad zakupem tylnego zderzaka z wersji po liftingu, tzn. z czerwonym paskiem, wymontowanie z niego dyfuzora i zamontowanie go w moim zderzaku sprzed liftingu w 2014 r. Chciałbym zachować fabryczny zderzak, aby nie było kłopotów ze spasowaniem elementów, wiadomo jak to jest przy zakupionych częściach z demontażu. Czy ktoś z Was próbował już wykonać taki zabieg? Jak wygląda kwestia mocowań/zaczepów dyfuzora? Możliwa jest opcja plug and play, czy zderzaki różnią się konstrukcją na tyle, że ewentualna podmiana ich składowych elementów jest niemożliwa?
Pozdrawiam,
Kamil