Prawdopodobny problem z ABS - bez podłączenia pod MES-a lub AlfaOBD nie będziesz wiedział co dokładnie. Można spróbować odłączyć klemę na 10 min , jeżeli po podłączeniu dalej się będą świecić to trzeba sprawdzać. Kontroli dotyczą Hillholder i EBD i czasami problem może wynikać ze złego działania któregoś z czujników ABS przy kołach.
Dzień dobry. Stałem się posiadaczem nie najmłodszej ale pięknej czerwonej Mito. I wszystko super oprócz jednego. Na desce na wyświetlaczu w jego dolnym lewym rogu, pojawił się symbol (pomarańczowy) trójkąta z wykrzyknikiem, oprócz tego nic innego nie świeci. Jak sprawdzić co to może być, albo co jest przyczyną? Proszę o pomoc.
[MENTION=33168]Moyset[/MENTION]
http://dukiewicz.pl/src/instrukcje/alfa_romeo/MiTo.pdf
Instrukcje mam ale problem w tym że cała reszta tam opisywana działa. Może wpływ na to ma długo dołączony akumulator?
Lancia Lybra SW 2.4 JTD 136KM była
Lancia Lybra SW 2.4 JTD 140KM była
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDM 175KM była
Lancia Delta 2.0JTDM 165KM była
Więc tak po wykonaniu wszystkich zaleceń Waszych, dziś pokazała się kontrolka przypominająca stoper. Kółko z trzema wypustkami na górze i jedna na dole. Jest ona na wtswietlaczu, zaraz obok symbolu dystrybutora paliwa. W instrukcji nie znalazłem info na ten temat. Czy ktoś wie o co chodzi?
No to dziś troszkę czyscilem komorę silnika. Między innymi odpialem aku na chwilę. Po ponownym uruchomieniu okazało sie że kontrolki trójkąta nie ma. Niestety w momencie włączenia świateł długich powróciła. Macie może pomysły na rozwiązanie? Światła długie są rzecz jasna.
Dziś komputer pokazał błędy:
(zapomniałem kodu) - włącznik czujnika ciśnienia oleju
B1067-element wybierania sterowania dynamicznego, CAN
Proszę o pomoc co należy naprawić. Z góry bardzo dziękuje
Pytanie jeszcze jedno. Czy na to wszystko może mieć wpływ stary akumulator o niewielkim prądzie rozruchowym bo tylko 360A? Taka dziwność siedzi pod maską![]()