Cześć , jestem tu od jakiegoś czasu bardziej jako czytelnik. a to chyba mój pierwszy temat.
Jaki mam problem?
Użyłem szukajki i znalazłem podobny temat ale dotyczył Mito i silnika 1,4 wiec nie bardzo był mi on pomocny bo nie mam chyba lub jest gdzie indziej zlokalizowany czujnik o którym mowa w temacie z MITO..
Więc tak Autko generalnie działa jeździ nie ma z nim większych problemów.. przy trybie pracy N wszystko jest okej nawet podczas agresywnej jazdy. Natomiast czuję trochę jakby nie było tak szybkie jak powinno.. (ostatnio ciężko było mi przegonić BMW x3 190 konne..)
Więc tak jakie objawy? jak przełącze w tryb D.. pojeżdze trochę to po jakimś czasie przy przyspieszaniu czuję.. taki nagły "upust ciśnienia" i włącza się check engine z kodem błądu P0240. i auto przełącza się w tryb N i nie można do momentu wykasowania błędu przełączyć w inny tryb.
Dodatkowo jak włącze tryb D.. i mam tą fajną turbinke na wyświetlaczu i skalę doładowania.. to podczas agresywnej jazdy również na skali tej wartość dochodzi do połowy na powiedzmy 10 kresek będzie to maks 5-6 kresek.. tak jak pisałem wcześniej czuję że auto nie idzie na 100% mocy
Jakieś pomysły? od czego zacząć?
kody błedów sprawdzam i kasuje takim małym komputerkiem z wyjsciem na OBD.
Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie pomocne odpowiedzi
Szerokości!