Witam. Mam instalacje 4 Gas Green. Padł mi chyba czujnik ciśnienia gazu. Podłączyłem kompa i wywaliło błąd "za małe ciśnienie gazu". Przy przyśpieszaniu poszarpywało trochę, potem co jakiś czas przerzucało na PB. Teraz wogóle nie chce się przełączyć na GAZ. Jak podpiąłem kompa i przez kompa wymuszałem przejście na GAZ to zaraz wracało na PB. Czy ten błąd wyżej napisany oznacza uwalony czujnik ciśnienia gazu? Jak tak to jaki czujnik by pasował do mojej instalacji? Teraz jak widziałem jest taki sam z wyglądu jak AEB-025. Dzwoniłem do gościa z alledrogo co sprzedawał taki czujnik i powiedział że moja centralka go nie łyknie bo intercars coś miesza z wiązkami. Inter cars dał mi namiar na gościa co montuje instalacje LPG, podjechałem do niego a on wyciąga mi AEB-025 tyle że oryginał i powiedział że będzie pasował. Kurde...Panowie jaki w końcu czujnik kupić? żeby było dobrze?
- - - Updated - - -
Właśnie wróciłem z samochodu. Podpiąłem LPG pod kompa, odpalam samochód na PB, wolne obroty, kasuje błąd w sterowniku LPG "za małe ciśnienie gazu", wymuszam programem przejście na LPG i ........ się przełączyło i za cholery nie chciało samo przejść na PB..hm... Przy podłączaniu kabla poruszałem jeszcze listwą wtryskową (Magic Jet) i tym Mapsensorem. Samochód na LPG chodził aż do pełnego nagrzania silnika. Pomyślałem że może coś w elektryce się obluzowało. Ale dla pewności....zgasiłem samochód. Odpalam na PB, sam automatycznie przeszło na gaz, zrobiłem rundkę 10 km... i nic. Tak jak by instalacja była dobra. Kurde już nic nie kumam.