Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Alfa Romeo GT: Q2 a QV ?

Użytkownik Rowerzysta Avatar uki
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    MiTo TB 170KM, Giulietta Veloce Misano Blue, Kia Xceed

Domyślnie Alfa Romeo GT: Q2 a QV ?

Witam, mam na oku 2 egzemplarze.
    zastanawiam się nad GT.
    wyszukiwałem podobnych fraz o GT, ale nie bardzo znalazłem to czego szukam; dlatego zakładam nowy temat.
    i tu moje pytanie, czym różni się wersja Q2 od QV z Q2?.
    co to Q2 wiem, dlatego myślę że takie auto będzie moim celem.
    możliwe, że auto zmienię dopiero za rok (czas pokaże, $ też), jednak przeszukuję internet lekko rozmarzony już dziś

http://suchen.mobile.de/auto-inserat...ries=SportsCar

http://suchen.mobile.de/auto-inserat...ries=SportsCar

zdaję sobie sprawę z kwot za te modele.
    wymarzona byłaby czerwona z felgami o wzorze innym niż ten często spotykany w Q2 (tj. pięcioramienne felgi o grubym ramieniu bo dla mnie są zbyt ociężałe)

różnice w tym że w czerwonej jest materiał/ a czarnej skóra dostrzegam.
    na pewno będę szukał auta z xenonami (posiadam w obecnej Lagunie i sobie chwalę, podobnie jak samo auto)
    bardziej zastanawia mnie czym te modele by się różniły, czy QV sam w sobie dla samej koniczynki jest bardziej poszukiwany/ więcej wart? być może w przyszłości będzie taką "gratką" dla kolekcjonerów? Takową GT chciałbym zatrzymać u siebie dożywotnio.

to moja pierwsza dłuższa wypowiedź na forum. jest troszkę nieskładna językowo dlatego przepraszam jeśli nie napisałem poprawnie czegoś lub się przejęzyczyłem.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

GT Q2 znam
    GT QV - nie znam

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 166 3.2

Domyślnie

14 tyś euro za Gt odważny jestes i bogaty . QV wersji nie było wcale jeśli chodzi o GT . czy się mylę?

Mieszka w
    Zabrze
    Auto

Domyślnie

pomińmy kwestię $. przeszukuję mobile bo tam jest większy wybór niż w PL.
    ta koniczynka (z tyłu i na tylnych słupkach jest fabrycznie, spotkałem się już z kilkoma takimi egzemplarzami) i właśnie o to mi chodziło, to była jakaś krótka seria, coś ekstra? warto się tym interesować?

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

QV była wersją fabryczną końca produkcji GT, w Polsce w cennikach nie występowała, z tego co pamiętam nie miała montowanego Q2. W niemieckich ogłoszeniach trochę ich widziałem. Osobna seria QV była też przygotowana przez dealerów w UK, (łatwo to wyguglować). Była nawet wersja Oro - ale tylko na Japonię. Co do wartości kolekcjonerskiej - nie miałbym zbyt wielkich oczekiwań, jak to u AR pod koniec "życia" modelu stosowali kolejne zabiegi marketingowe, a w tym są naprawdę świetni (biorąc pod uwagę, że w historii AR oznaczenie QV obok GTA stosowano do tych bardziej sportowych modeli). Pozdrawiam :-D

W ogłoszeniu faktycznie piszą o QV z Q2 musiałbyś poszukać w specyfikacjach dla D.
    Pod koniec produkcji 1.9 miała też wariant 170 KM (ale nie w PL), więc u zachodnich sąsiadów wersje mogły być na tyle różnie konfigurowane, że ciężko będzie krótko wskazać zasadnicze różnice.
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 26-01-2013 o 22:16

Mieszka w
    Zabrze
    Auto

Domyślnie

super. dzięki wielkie za odpowiedz(i)! pozdrawiam

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Alfa Romeo na swój setny jubileusz wprowadza limitowaną serię modelu GT. Specjalna edycja dedykowana jest tylko na japoński rynek. Limitowana edycja nazywać się będzie „Quadrifoglio d’Oro”, czyli w naszym języku „złota koniczyna”.
    Plakietką złotej koniczyny Alfa pieczętowała zwykle swoje najwyższe wersje w dawnych latach. Teraz to oznaczenie powraca do modelu GT, który został specjalnie przygotowany na rynek japoński. To co wyróżnia limitowaną wersję to fabrycznie montowane 5-ramienne felgi 18″ wyposażone w opony 225/40. Zaciski hamulców pokryte będą czerwoną farbą, a przedni zderzak otrzymał chromowaną wstawkę. Wewnątrz samochodu została użyta tapicerka skórzana, którą obszyto sportowe fotele. Na desce rozdzielczej zagościły sportowe wskaźniki z czerwonym podświetleniem, a na pedały zostały założone metalowe nakładki. Japońska Alfa będzie dostępna z 2 litrowym benzynowym silnikiem JTS o mocy 166KM. Moc przekazywana będzie za pośrednictwem 5 stopniowej przekładni Selespeed. Powstanie tylko 60 egzemplarzy. Każdy został wyceniony na
    3.850.000 Yenów (33 900€)

no wyróżnienie jak diabli
    black line ? he he

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia