Napisał
Kacper_96
Pytanie do właścicieli 156 na gwincie.
Jakie macie? I ile poprawy macie? (głównie zależy mi na poprawieniu trakcji)
Zamierzam w tym roku (tak zabawnie to pewnie brzmi) założyć gwint, zaczynam aktualnie zbieranie kasy,
myślę że do kwietnia-maja osiągnę pułap kwotowy KW v3
Myślałem o KW v3 pytanie czy warto? Znajomy ma w GT i mówi że drugi raz by nie kupił, według niego się nie opłaca
regulacja dobicia będzie schowana w tym widelcu, więc pewnie nie będzie mi się chciało nawet tam zaglądać jak już założę,
chyba że da się regulować bez demontażu?
W dalszej kolejności jest KW v2 - w sumie ma wystarczająco dużo regulację wysokość i twardość (zależy mi na regulacji twardości, chciałbym pełen PU w zawias)
Widzę jeszcze zawieszenia:
ST XA też ma regulację twardośći i wysokośći
BC Racing które wygląda wręcz przekozacko z opisu i wyglądu i ceny, 30 stopni regulacji twardości i wysokość, do tego na zdjęciach widać możliwość regulacji kąta mocowania amora ale nie jestem pewny czy w tej wersji występuje.
D2 Racing ale piszą że jest stricte do GTA (chociaż chyba amory się nie różnią czy jego mocowania i pod standardową wersję również podejdzie?) 36 stopni regulacji twardości i wysokość, oraz ma baaardzo atrakcyjną cenę jak na tak dobrze wyglądający gwint.
Pozostałe gwinty (KW v1, Vogtland, MTS, Ta Tesco ->nie rozumiem jak można to coś zakładać) mnie za bardzo nie interesują ponieważ posiadają tylko wysokość.