Witam potrzebuje pomocy czy zwrotnica przód prawa będzie pasować do gtv 2.0 v6 tb od 2.0 ts
Witam potrzebuje pomocy czy zwrotnica przód prawa będzie pasować do gtv 2.0 v6 tb od 2.0 ts
Nie porównywałem obydwu naocznie ale już w kilku miejscach czytałem, że są takie same.
Nie pasuje napewno, innej srednicy sa np. koncowki drazkow kierowniczych...
Dzięki za odpowiedź Pozdro
Sprawdź w EPER
Na pewno nie podejdzie od TS. Natomiast podejdzie od 3.0. Tyle tylko że jest inny rozstaw mocowań zacisków, bo tam idą Brembo.
wiele modeli ma podobne przednie zawieszenie. może się ktoś orientuje jaka zwrotnica (od jakiego auta) podpasuje do GTV 2.0 TS (czujnik ABS z łożyska)? Najbardziej prawdopodobne są z Marei (łożyska, czujni ABS, końcówki, wahacze pasują) ale nr fabryczne nie pasują (inne kąty pochylenia..?). Próbował ktoś takiego "przeszczepu"?
Tak dla potomnych napiszę, że różnice w numeracji zwrotnic TS Alfa GTV, 145 itp a fiat, bravo, marea, multipla poza dwoma wersjami ABS wynikają też z ilości śrub koła na tarczy kotwiczej(fiaty i 145 mają po 4 śruby), którą można zmieniać razem z łożyskiem. Więc to nie jest przeszkoda.
czyli same zwrotnice są takie same jak w marea?
W zasadzie tak, ale pod warunkiem, że są na taką samą wersje ABS (na pierścieniu lub na łożysku) i na takie same hamulce. Większość marei i fiatów ma pewnie tarcze 257mm czyli odpadają. Pewnie w 2.0 20v były 284mm jak w GTV. Więc jest kilka zmiennych i kilka wersji. Diesle i inne dzikie wersje też pewnie mają inne.
W 145 miałem jedną zwrotnice z GTV a druga z multipli. Różniły się tylko przesunięciem o 10mm otworu pod gałkę, ale przesunięcie było wzdłuż osi drążka więc po skorygowaniu na drążku nie wpływało to na geometrię.
I z tego co pamiętam w 145 występowały jeszcze sworznie dolne w dwóch średnicach, wiec pewnie fiaty też tak miały,, ale łatwo znaleźć w katalogach z wahaczami.
Ostatnio edytowane przez Marian Muh ; 18-04-2017 o 18:40