[159] Spoiler

robert9990

Użytkownik
Auto
159 1.9 Jtdm 150KM Sport 2009
jak dla mnie bezsens, i robienie wsi, ale gusta są różne, Tobie ma się podobać

nie no prosze Cie nie rob jej tego.Jest jedna na allegro z tymze cudem.Wyglada to tak okropnie ze szkoda gadac.Kup sobie nowe felgi moze jak Ci sie auto juz znudzilo albo doloz progi TI/pomaluj sobie zaciski hamulcow,kup nakladki na lusterka ale nie to BADZIEWIE

Też się boję, że to robienie z tego arcydzieła jakiegoś BMW...
Jednak z samą lotką ładnie by wyglądało.

Myślałem o zaciskach czerwonych. Macie namiary na oryginalne takie? Bo przyznam szczerze samoróbki robić jakimś Motipem nie chcę :(

czarny dobrze prawi, jak masz kasę to wiele rzeczy jest do zrobienia przy aucie co dadzą uroku, a nie zrobią z auta cyrku

mi osobiście żaden spojler nie podchodzi:)ale jw- gusta

ooooo
dzięki.
Na tym zdjęciu widać lepiej i dokładniej.
Uwierzyłem, że wygląda to... OCHYDNIE.
Dzięki za pokazanie.
A wracając do zacisków. Ma ktoś może namiar na jakiś sklep z czerwonymi? Bo szukałem i nic...

Ta z pierwszego linku z tyłu wygląda nienajgorzej , ten zderzak i spojler jak dla mnie całkiem nieźle ze sobą wyglądaja ...... ale za to komicznie śmiesznie wygląda jedna końcówka rury czarna ,a druga czyściutka ... masakra :D

A widziałem raz Alfe z takim jakby naklejanym malutkim spojlerkiem - listwą ( coś jak ma bmw m5 , czy niektore A6 - pewnie wiecie o co chodzi ) i to naprawde fajnie na Alfie wyglądało , ale nie moge nigdzie znaleźć z tym zdjęcia teraz.

Mniej wiecej o coś takiego mi chodzi
>>>> http://www.google.pl/imgres?q=alfa+...&ved=1t:429,r:10,s:758,i:233&biw=1280&bih=687 <<<<

>>> http://www.google.pl/imgres?q=alfa+...p=15&ved=1t:429,r:7,s:0,i:94&biw=1280&bih=687 <<<

A tak pozatym żeby tyłek w 159 ładnie wyglądał , to podstawa to wydech na dwie strony ( oczywiście z calym wydechem po drugiej stronie , a nie czystą końcówką )

Ostatnia edycja:
Mnie się te spoilery na klapę zupełnie nie podobają.
Tył 159 jest bardzo masywny. Jeśli dołożysz coś jeszcze, to będzie wręcz "za ciężki".
Może Mariusz z AutoDS coś ciekawego wkrótce zaproponuje, tak jak do 156. Ten spoiler to bajka, gdyby taki był do 159, to można by się o niego pokusić, a na początek podobnie jak Czarny_28 proponuję nakładki progowe z wersji TI (również ukłon w stronę Mariusza) i np. obniżenie zawieszenia oraz większe felgi ;)
Pozdrawiam.
- Rafał

a takie nakładki progowe z TI gdzie w jakim sklepie kupić najlepiej?

- - - Updated - - -

Podsyłam zdjęcia tych co mam, nie wiem jakie są w TI, ale te mam oryginalnie i nie widzę w nich niczego do zmiany.

Ostatnia edycja:
A wracając do zacisków. Ma ktoś może namiar na jakiś sklep z czerwonymi?

Chyba masz za dużo kasy :P Nie możesz pomalować tych co masz?... ;)
A wracając do tej lotki, to wolałbym te pieniądze przeznaczyć na wizytę i Cinka :D

- - - Updated - - -

http://www.shop.autods.net

- - - Updated - - -

Skontaktuj się z tym użytkownikiem ---> Mariusz AutoDS

http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/5464.html

robert9900, mając na myśli nakładki progowe z TI, pisałem o nakładkach na progi od zewnątrz, czyli takie niby spoilery. Popatrz na zdjęcia 159 Ti z zewnątrz, zauważysz je z pewnością.
Pozdrawiam.
- Rafał

robert9900, mając na myśli nakładki progowe z TI, pisałem o nakładkach na progi od zewnątrz, czyli takie niby spoilery

Dlatego podsunąłem mu namiary na AutoDS i Mariusza ;) Z resztą Ty wcześniej też, ale kolega pewnie nie wiedział o kogo chodzi ;)

Dlatego podsunąłem mu namiary na AutoDS i Mariusza Z resztą Ty wcześniej też, ale kolega pewnie nie wiedział o kogo chodzi
fajnie by było jakby Mariusz coś podziałał w kwestii dokładek progowych do 159. Myślę, że przy jego cenach, chętnych by nie brakowało.
Pozdrawiam.
- Rafał

No nie przy jedzeniu....
A w kwestii samego spojlera i nie tylko - 159 to samochód ładny prosto z fabryki. Moim skromnym zdaniem, zmieniając cokolwiek w wyglądzie zewnętrznym trzeba bardzo uważać, bo jest zwyczajnie duża szansa, że po dołożeniu czegokolwiek będzie wyglądał śmiesznie. Wizualnie ten samochód jest bardzo dopracowany i to nie tak jak przeciętne auto "ale fajne lusterka, światła, antena itd. 159 jest ładna, bo każdy szczegół współgra z całością - ot dla przykładu boczne kierunkowskazy w kształcie zgodnym z klamkami. Co tu dużo pisać - wystarczy zastanowić się nad felgami i zaraz widać, że jest zaledwie kilka wzorów, które do naszych samochodów będą pasować wizualnie. Jeśli chodzi o spojlery - ciężko mi wyobrazić sobie coś co na tylnej klapie będzie wyglądać dobrze.
Jak ktoś bardzo chce poprawiać wygląd AR, to powinien wcześniej przypomnieć sobie jak wyszło poprawianie natury Jacksonowi :)

Dla amatorów spoilerów na 159...

Załączone obrazy Załączone obrazy Spoiler-159_2.jpg
jak to zwykł mawiać mój kolega: "wieś tańczy, wieś śpiewa"

Jak ktoś bardzo chce poprawiać wygląd AR, to powinien wcześniej przypomnieć sobie jak wyszło poprawianie natury Jacksonowi
Z całym szacunkiem dla zmarłego, ale Jackson nie był tak urokliwy jak Alfa 159 ;)
Pozdrawiam.
- Rafał

Amortyzatory
Powrót