Andreus1979
Nowy
- Auto
- 159SW 2.0JTDm(2012), 213Ps 420Nm
Powiedzcie, dlaczego wstrzymali produkcje 159-tki. Z tego co czytałem następca ma pojawić sie dopiero w 2014 sedan a 2015 kombi.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Zapewniem Cię, że da się zejść poniżej 8 litrów, oczywiście w trasie, i wymaga to sporego samozaparcia, co przy tym silniku nie jest łatweuważam że nie ma szans zejsć do 8 litrów, przejechałem 3500 km,
W dupach się w polskich salonach poprzewracało!W bazie, SW w wersjii Sportplus z TBi jest tylko jedna sztuka, czarna z pakietem widoczność, podgrzewanymi fotelami, bixenonami, ciemnymi szybami z tyłu, alarmem, systemem buleMe i czujnikami parkowania itd (katalogowo 136tyś). Cena jaką mi zaproponiwali na początek to 120tyś
Decyduj się czym prędzej, bo podobno teraz znacznie wzrosło zainteresowanie 159Wczoraj byłem w salonie. Sprzedawca oznajmił że produkcja 159 jest wstrzymana i sprzedają to co zamówili na ten rok. Jeśli chodzi o TBi jest ponad 20 sztuk, ale takiej jak skomfigurowałem na 100% nie ma(chciałem biała z Pakietem Ti itd)
W bazie, SW w wersjii Sportplus z TBi jest tylko jedna sztuka, czarna z pakietem widoczność, podgrzewanymi fotelami, bixenonami, ciemnymi szybami z tyłu, alarmem, systemem buleMe i czujnikami parkowania itd (katalogowo 136tyś). Cena jaką mi zaproponiwali na początek to 120tyś
Dziwna ta 159 ze zdjęcia. Progi i felgi ma od ti(pod koniec w pakiecie ti montowali już właśnie 18" turbiny), ale znaczków ti nie widaćW dupach się w polskich salonach poprzewracało!
Z tym Ti to bym się tak nie napalał, bo twardsze zawieszenie + 19" na nasze drogi pewnie nie będzie niczym przyjemnym.
Ciekawa jest opcja sport-plus na 18" i jedzie to w porównaniu do 156 MEGA KOMFORTOWO przy dobrym kompromisie wyglądu!
ADF Wrocław miał jakiś czas temu cos takiego (też na bi-xenonie i też sport plus):
![]()
Później samochód poszedł na demo.
Cena była wyjściowo 108. Ciekawe czy ktoś kupił i za ile... Chciałem na ciemnych, satynowych alusach + zimówki, ale mają widocznie tylu Klientów, że propozycję odrzucili. Kredyt 7% na 40-miesięcy to też lekka przesada wg. mnie.
Serwis dla silnika TBi jest wg producenta co 35 tys km lub co rok. Koszt to ok. 1 tys. PLN.Co ile powinien byc serwis (olej, filtry itd.) i ile średnio za niego sobie w Alfie życzą?
Zapewniem Cię, że da się zejść poniżej 8 litrów, oczywiście w trasie, i wymaga to sporego samozaparcia, co przy tym silniku nie jest łatwe
Mi pierwszy raz udało się zejść poniżej 8 litrów dopiero po przekroczeniu 6 tys przebiegu. W sumie do tej pory pięciokrotnie uzyskałem spalanie poniżej 8 litrów. Rekord to 7,22 l/100 km (komputer pokazał spalanie 6,6).
Nie chciałem japończyka bo wstyd. Nic z grupy VW bo troche wioska.
Dziś byłem w salonie, z zamiarem kupna 159SW TBI. Pojeździłem 159-tką z JTDm 170Ps a później Giuliettą TBI(235koni). Obydwa silniki cichutkie bezwibracyjne i naprawde świetne. Benzynka troche dynamiczniejsza, ale kolosalnej różnicy nie odczułem. Szkoda że TBI kręci się tylko do 5800, dal porównania TSI aż do 7000(dzień wcześniej testowałem golfa GTI). Biorąc pod uwage wszystkie za i przeciw, zdecydowałem się na JTDm 170Ps. Cena diesla i benzynki praktycznie taka sama, a przyjemność z jazdy benzynką moim zdaniem nie rekompensuje zdeydowanie wyższych rachunków za paliwo
Serwis dla silnika TBi jest wg producenta co 35 tys km lub co rok. Koszt to ok. 1 tys. PLN.