Irlandia, laczmy sie ::P

pabloilala tak z ciekawości zapytam ile płacisz taxu za tą białą 147? 135€ na 3 miechy, jak na dysku?
Jeśli tak to trochę to dziwne, bo ja mam 156, ten sam silnik, ten sam rok i płacę 125€. Od czego to zależy?!

A sama Bella, piękna sztuka!!!

pabloilala tak z ciekawości zapytam ile płacisz taxu za tą białą 147? 135€ na 3 miechy, jak na dysku?
Jeśli tak to trochę to dziwne, bo ja mam 156, ten sam silnik, ten sam rok i płacę 125€. Od czego to zależy?!

A sama Bella, piękna sztuka!!!

Bo juz mam zaplacone po nowych stawkach po zmianie budzetu. Ciebie nastepna platnosc tez zlapie w wysokisci 135

Jak nie zapomne to postaram sie jutro wywiedziec. Tylko jakbys mi podeslal smska z dokladnymi danymi autka :-)

Sorki, gdzies mi umknal Twoj post :| Mam troche innych zmartwien z Bella. Czwarty bieg w skrzyni mi sie buntuje :D
Dane Belli: AR 156 1,8T.S - 2004rok - kod silnika 32205. Czujnik temperatury wody z wtyczka 4 pinowa.
2012-01-05 14.41.45.jpg

Ostatnia edycja:
Pogratulowac kolejnej Belli wrzuć jakieś fotki na dniach:)

Fotki wstawie jak juz bedzie gotowa ;););)

---------- Post added at 01:23 ---------- Previous post was at 01:22 ----------

Sorki, gdzies mi umknal Twoj post :| Mam troche innych zmartwien z Bella. Czwarty bieg w skrzyni mi sie buntuje :D
Dane Belli: AR 156 1,8T.S - 2004rok - kod silnika 32205. Czujnik temperatury wody z wtyczka 4 pinowa.
Pokaż załącznik 43638

Tak na szybko sprawdzilem w necie i masz tutaj: druga pozycja
http://www.alfaworkshop.co.uk/parts/156_Sending_unit.shtml

Witajcie koledzy.

Jakoś na przełomie lipca/sierpnia wylatuję z moją dziewczyną do Irlandii/Dublina. Moja Alfa zostaje w kraju, ale po zarobieniu pierwszych pieniędzy na pewno nabędę kolejną :D Powiedzcie mi jak z dostępnością części do Alf w
Dublinie? I drugie pytanie, czy na stacjach można tankować LPG i jakie są koszty takiej instalacji w Irlandii? W tej chwili w Irlandii są dwie siostry z mężami mojej dziewczyny Dublin/Ballinrobe, tak więc będzie łatwiejszy start. W czerwcu kończę samochodówkę i zamierzam po godzinach dorabiać jako mechanik w garażu, więc jak tylko będę miał mieszkanie możecie wpadać śmiało na Swap'y, planowanie głowic i przerabianie na wyścigówki :D

hej,:):)
milo powitac nowego kierownika (w nibylandi)!!

Mechanik-nastepny pretekst aby jezdzic czesciej do dublina!

jesli chodzi o stacje LPG w D. to bedziesz mial kolege pod nosem co cie w drozy (Arthrm)

czesci?? alegro. ebay!

No mam nadzieje, że w tym roku spotkamy się w Irlandii na spocie, o ile znajdę pracę. Siostra z mężem mojej dziewczyny pracują na lotnisku w Dublinie, więc może coś załatwią, ale to nie wiadomo, w zawodzie raczej pracy nie znajdę, ale chętnie zostanę forumowym mechanikiem w Irlandii :D

Również witam nowego kolege, u was jeszcze LPG widać a ja chcąc załozyć instalke z tego co się dowiadywałem koszta około 1200 Funtów noi najblizsza stacja jest w Portadown 18 mil ode mnie.

Pablo, Jony - dzieki wielkie! Rowniez witam nowego kolege (wkrotce) w krainie deszczowcow :)

Czyli co w Dublinie znajdą się jakieś stacje LPG, czy to nieopłacalny interes? Jak wyglądają ceny PB i LPG w Irlandii? W Polsce ciągle rosną, niedługo będzie 6zł/l

No mam nadzieje, że w tym roku spotkamy się w Irlandii na spocie, o ile znajdę pracę. Siostra z mężem mojej dziewczyny pracują na lotnisku w Dublinie, więc może coś załatwią, ale to nie wiadomo, w zawodzie raczej pracy nie znajdę, ale chętnie zostanę forumowym mechanikiem w Irlandii :D

jak bedziesz szukal w zawodzie to znajomy ma warsztat i wynajmuje go jeszcze z jednym mechanikiem ;) moze bedzie mozliwosc przylaczenia sie :) stacjonuja w Balbriggan - na polnoc od swords ( lotnisko) - ok 22 km.
Jak z Twoja znajomoscia jezyka? ;) masz jakies doswiadczenie w komputerach? :) jak cos to moze uda mi sie pomoc u mnie w fiemie...
Tez pracowalem na lotnisku swego czasu ;)

co do lpg... nie widzialem tu nigdy :P

cena benzyny w balbriggan to ok 1,49 euro za litr

Ostatnia edycja:
Wiadomo, chcialbym w zawodzie, ale prawda jest taka, ze podejme sie kazdej pracy.

Co do komputerow to jestem dosc zaawansowanym uzytkownikiem, znam sie dosc dobrze na sprzecie itp. nie znam sie tylko na programowaniu. A o jakiej pracy mowisz?

U mnie PB po 1.52 po podwyzce VAtu :/

Jutro planuje dobrac sie do sterowania zewn. skrzyni biegow (ten caly badziew pod mieszkiem, linki itp.) Podobno w 90% przypadkow tam lezy przyczyna blokowania sie biegow. Jak cos spieprze, to bede do Was dzwonil po pomoc :p

Siemka chłopaki jak zdróweczko po świętach .... przybyło wagi :) hehe ja też z przyjemnością witam nowego kolege Wicked
na forum.... coraz więcej nas tu jest.... nadzieja na większą liczbę użytkowników na każdym nowym spocie....

Oczywiście najlepsze życzenia noworoczne !!!

Amortyzatory
Powrót